Ostali sportovi

Ryoyu Kobayashi odnio zlato na maloj skakaonici, Prevcu odličje pobjeglo za pola boda

Mihaela Bradovski • nedjelja, 06.02.2022.
Ryoyu Kobayashi odnio zlato na maloj skakaonici, Prevcu odličje pobjeglo za pola boda

Japanac Ryoyu Kobayashi, ovogodišnji pobjednik Novogodišnje turneje, osvojio je zlatno olimpijsko odličje na maloj skakaonici...

Prvo natjecanje za skijaše skakače na Olimpijskim igrama u Pekingu bilo je ono na maloj skakaonici gdje je zlato na kraju odnio Ryoyu Kobayashi, Japanac koji ne prošlim igrama u Južnoj Koreji nije bio tako uspješan i ostao je bez odličja.

"Bio sam siguran da mogu do medalje u Pjongčangu i to je za mene bilo veliko razočaranje. Olimpijska medalja je moja velika želja, nadam se da ću u Pekingu biti uspješniji", govorio je Kobayashi uoči dolaska na Olimpijske igre.

Japanac je veliki posao napravio u prvoj seriji kada je skočio 104.5 metara i uz visoke ocjene za stil imao je lijepu prednost nad drugoplasiranim nakon prve serije Slovencem Peterom Prevcom. Odmah iza Prevca bio je veliki Kamil Stoch koji se tako uključio u borbu za odličja.

Međutim u drugoj seriji Stoch je podbacio, skočio je samo 97.5 metara i već nakon svog skoka bio je van kruga kandidata za odličja. Zatim je i Prevc skočio ispod 100 metara što je bilo dovoljno za treće mjesto, ali da bi došao do medalje, morao je dočekati kiks Kobayashija.

Međutim Kobayashi nije podbacio, nije bio dalek, skočio je 99.5 metara, ali imao je dovoljnu zalihu iz prve serije da završi na prvom mjestu.

Od osvajača medalja iz Južne Koreje, nastupio je samo srebrni Robert Johansson, ali bio je tek 20.

Mala skakaonica:
1. Ryoyu Kobayashi (Japan) 275.0
2. Manuel Fettner (Austrija) 270.8
3. Dawid Kubacki (Poljska) 265.9
4. Peter Prevc (Slovenija) 265.4
5. Evgenij Klimov (ROC) 261.5
6. Kamil Stoch (Poljska) 260.9
7. Marius Lindvik (Norveška) 260.7
8. Danil Sadrejev (ROC) 259.4
9. Timi Zajc (Slovenija) 259.3
10. Stefan Kraft (Austrija) 258.1
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!