Ostali sportovi

Ludwig napokon do pojedinačnog zlata, Loch ovaj put bez odličja

Branimir Korać, HINA • nedjelja, 06.02.2022.
Ludwig napokon do pojedinačnog zlata, Loch ovaj put bez odličja

Njemački 35-godišnji sanjkaš Johannes Ludwig novi je olimpijski pobjednik u pojedinačnoj muškoj konkurenciji, a do svog prvog pojedinačnog zlata na OI došao je s najboljim vremenima u tri od četiri vožnje, što mu je donijelo ukupno samo 16 stotinki prednosti u odnosu na drugoplasiranog Austrijanca Wolfganga Kindla.

Ukupni pobjednik Svjetskog kupa za ovu sezonu s pet pobjeda na devet natjecanja, uvjerljiv, precizan, koncentiran i brz bio je na ledenoj stazi u Nacionalnom sanjkaškom i bob centru u Yanqingu. Ludwig je dvaput postavljao rekord staze, u prvoj (57.063 sekundi) i trećoj vožnji (57.043), a drugoplasirani Kindl ga je uspio nadmašiti samo u drugoj vožnji u kojoj je imao za osam tisućinki bolje vrijeme.

Ludwig je prije četiri godine u Pjeongčangu osvojio brončano odličje u pojedinačnoj konkurenciji, a olimpijskim prvakom je postao u ekipnom natjecanju.

Za 33-godišnjeg Austrijanca Wolfganga Kindla, svjetskog pojedinačnog prvaka iz 2017., ovo je prvo olimpijsko odličje.

Prvi put se na postolje popeo i 28-godišnji Talijan Dominik Fischnaller, koji je osvojio broncu zaostavši za pobjednikom gotovo sekundu (+0.951).

Dvostruki olimpijski pobjednik u ovoj disciplini (Vancouver 2010. i Soči 2014.), 32-godišnji Nijemac Felix Loch, završio je na nezahvalnom četvrtom mjestu, a od Talijana je ukupno bio sporiji za 192 tisućinke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!