Ostali sportovi

Veterani održali lekciju na olimpijskom spustu, Feuzu zlato, Clarey za povijest

Branimir Korać • ponedjeljak, 07.02.2022.
Veterani održali lekciju na olimpijskom spustu, Feuzu zlato, Clarey za povijest

Švicarac Beat Feuz pobjednik je vrlo zahtjevnog olimpijskog spusta. Srebro je uzeo Francuz Johan Clarey...

Beat Feuz na svojim trećim olimpijskim igrama stigao je do treće medalje i prvog zlata. U Južnoj Koreji završio je na drugom mjestu u superveleslalomu te na trećem mjestu u spustu, a sada je odnio pobjedu u najbržoj disciplini.

Feuz je ujedno i jedini s postolja u Pjongčangu koji je nastupio na današnjem spustu, Norvežani Aksel Lund Svindal i Kjetil Jansrud nisu bili na startu, Svindal se umirovio, a Jansrud još nije nastupao nakon teške ozljede.

Feuz je sjajno odradio utrku i prošao kao najbrži kroz cilj u tom trenutku potisnuvši Austrijanca Matthiasa Mayera na drugo mjesto sa 16 stotinki prednosti.

No onda je uslijedilo malo iznenađenje, 41-godišnji Johan Clarey u pravo vrijeme odvezao je fantastičnu utrku i kroz cilj prošao kao drugi s deset stotinki zaostatka za Feuzom. Ne samo što je uzeo srebro, Clarey je postao ujedno i najstariji skijaš u povijesti na postolju na ZOI.

Jedan od glavnih favorita za pobjedu Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde završio je kao peti s pola sekunde zaostatka za pobjednikom.

Inače, spust je bio prekinut na 15-ak minuta nakon što je Nijemac sa startnim brojem dva Dominik Schwaiger teško pao te zaradio ozljedu ruke i ramena. Trebalo je vremena dok se otpremi sa staze, kasnije je bilo još nešto odustajanja, ali ne tako dramatičnih.

Spust:
1. Beat Feuz (Švicarska) 1:42.69
2. Johan Clarey (Francuska) +0.10
3. Matthias Mayer (Austrija) +0.16
4. James Crawford (Kanada) +0.23
5. Aleksander Aamodt Kilde (Norveška) +0.51
6. Dominik Paris (Italija) +0.52
7. Marco Odermatt (Švicarska) +0.71
8. Vincent Kriechmayr (Austrija) +0.76
9. Max Franz (Austrija) +0.83
10. Boštjan Kline (Slovenija) +1.06
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!