Ostali sportovi

Sara Hector izdržala i zlatom u veleslalomu došla do prvog olimpijskog odličja

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 07.02.2022.
Sara Hector izdržala i zlatom u veleslalomu došla do prvog olimpijskog odličja

Šveđanka Sara Hector završila je nastup u veleslalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu na prvom mjestu, osvojila svoje prvo olimpijsko odličje u karijeri i upisala rezultat karijere...

Iako je pritisak bio ogroman, Sara Hector je izdržala. Ove sezone je u velikoj formi, slavila je u veleslalomima u Courchevelu, Kranjskoj Gori i Kronplatzu, a sve je začinila zlatom na Olimpijskim igrama.

Zanimljivo, na svojim prvim Igrama u Sočiju nastupila je u brzim disciplinama i kombinaciji da bi četiri godine kasnije u Pjongčangu nastupila u veleslalomu i zauzela deseto mjesto. Sada je to uvelike nadmašila i postala olimpijska pobjednica.

Ne treba zaboraviti niti 2015. godinu kada je doživjela tešku ozljedu koljena nakon koje joj je priopćeno da možda nikada više neće skijati, ali danas je na vrhu.

U drugu vožnju ušla je kao vodeća nakon prve i s 42 stotinke prednosti nad dotad vodećom Talijankom Federicom Brignone. Nešto vremena je izgubila, ali ostalo je dovoljno da pobjednički uđe u ciljnu ravninu.

Brignone je napredovala za jednu poziciju i osvojila srebrno odličje dok je veliki skok upisala najbrža u drugoj vožnji Lara Gut-Behrami koja je skočila s osmog na treće mjesto.

Drugoplasirana nakon prve vožnje, Austrijanka Katharina Truppe, nije izdržala i ostala je bez odličja s tek 14. vremenom druge vožnje i osam stotinki zaostatka za Gut-Behrami.

Kao što je običaj na Olimpijskim igrama, nastupile su i one koje su bile iza 30. mjesta pa je tako još jednom na stazu izašla Zrinka Ljutić. Zrinka je na kraju završila na 28. mjestu sa zaostatkom od osam sekundi i osam stotinki za novom olimpijskom pobjednicom.

Veleslalom:
1. Sara Hector (Švedska) 1:55.69
2. Federica Brignone (Italija) +0.28
3. Lara Gut-Behrami (Švicarska) +0.72
4. Katharina Truppe (Austrija) +0.80
5. Ragnhild Mowinckel (Norveška) +0.96
6. Thea Louise Stjernesund (Norveška) +1.20
7. Meta Hrovat (Slovenija) +1.35
8. Maryna Gasienica-Daniel (Poljska) +1.42
9. Wendy Holdener (Švicarska) +1.63
10. Michelle Gisin (Švicarska) +1.86
...
28. Zrinka Ljutić (Hrvatska) +8.08
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!