Zimski sportovi

Mladi hrvatski brzoklizači donijeli medalje s najstarijeg natjecanja na svijetu

Sportnet • utorak, 08.02.2022.
Mladi hrvatski brzoklizači donijeli medalje s najstarijeg natjecanja na svijetu

Mladi hrvatski brzoklizači, Rene Koprivnjak i Ivona Trgovčević donijeli su medalje iz Italije s natjecanja koje se vodi kao najstarije aktivno na svijetu u tom sportu...

Istovremeno dok je seniorka Valentina Aščić ispisivala povijest brzog klizanja na ZOI u Pekingu, hrvatski najmlađi brzoklizači također su bili dio brzoklizačke povijesti.

Talijanski Trofej Alberta Nicolodija upisan je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstarije aktivno natjecanje u brzom klizanju na svijetu, a ovog vikenda održano je po jubilarni 60. put. Upravo zbog te tradicije, natjecanje je privuklo 200 klizačica i klizača iz cijele Europe.

Rene Koprivnjak u kategoriji juniori E osvojio je zlato u ukupnom poretku, a Ivona Trgovčević broncu u kategoriji juniorke F. Od ostalih naših predstavnika dobre rezultate ostvarili su Ljiljana Radelja te Martin Prantl koji je ujedno postavio i dva nova osobna rekorda.

Valentina Aščić usprkos svim obavezama i treninzima u Pekingu prati aktivnosti i natjecanja svog matičnog kluba:

"Jako sam sretna i ponosna na naše mlade brzoklizače, mlade nade ovoga sporta. Odličnim rezultatima u Baselgi di Pine, Italiji te kontinuitet u osvajanju medalja pokazali su da hrvatsko brzo klizanje očekuju veliki rezultati u budućnosti! Čestitke Reneu na osvojenom zlatu, Ivoni na bronci, ali na velikom pokazanom trudu i ostalim našim brzoklizačima. Šaljem puno lijepih pozdrava svima iz Olimpijskog sela Peking", poručila je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!