Nogomet

Kalinić: 'Igrao sam protiv Juventusa, a razmišljao o Slavenu. Livaji i meni trebat će samo jedna lopta'

Matej Kačan • utorak, 08.02.2022.
Kalinić: 'Igrao sam protiv Juventusa, a razmišljao o Slavenu. Livaji i meni trebat će samo jedna lopta'
Foto: Pixsell

Nikola Kalinić predstvljen je na Poljudu po svom povratku u Hajduk, a na konferenciji za medije progovorio je o poslu i svojoj želji za povratkom...

Dva dana nakon objave velikog potpisa i povratka Nikole Kalinića u Hajduk, nova/stara "bila devetka" predstavljena je na Poljudu uz predsjednika Lukšu Jakobušića i sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa.

Prvi se nazočnima obratio Jakobušić koji je otkrio neke detalje oko toga kako je posao tekao.

"Mi smo se našli prije godinu dana. Uvijek s moje strane bila simpatija, ali bio je igrač Verone. Našli smo se ovo ljeto i načelno se dogovorili da se vrati sljedeće ljeto. Nikola je imao želju vratiti se, naša želja da se vrati je bila još veća, a nešto se moralo pitati i Veronu. Zahvaljujem se svima u tom klubu što su ga pustili. Nikola je taj koji je ključan u svim ti relacijama, uvijek ga je vodilo srce. On je napravio najveći doprinos, morao se odreći nečega."

Nikoličius se nakon toga zahvalio svima uključenima, a posebno treneru Verone Igoru Tudoru, ali je naglasio da prijelazni rok za Hajduk nije gotov. Potom je progovorio i sam Kalinić.

"Ne krijem koliko sam ponosan i sretan što sam se vratio. Dogovorili smo se prije deset dana, otad sam slabo spavao, u glavi su mi samo Hajduk i utakmica sa Slaven Belupom. Sretan sam što sam ponovno u bijelom dresu. Hajduku dobro ide i bez mene, nadam se da će sa mnom još bolje i da ću pomoći", rekao je.

O Tudoru, o kojem se mnogo polemizira među navijačima Hajduka, progovorio je i sam Kalinić, i to u jako pozitivnim tonovima.

"Imao sam odličan odnos s Tudorom, družili smo se i izvan terena. On je puno pomogao i na kraju krajeva rekao da mogu ići. Želim mu se zahvaliti. Rekao mi je da poštuje moju odluku, da mi neće stvarati probleme i da se on vraćao u Hajduk i da zna što je to. Hvala mu na tome."

Mašta navijača je probuđena, želi se i Ivan Perišić, a Kalinić je otkrio da se čuo sa zvijezdom Intera.

"Baš me sinoć zvao Ivan Perišić. Neću vam ništa otkriti, rekao sam mu da je sve na njemu, kao što je sve bilo i na meni. Ne želim skupljati poene na tome koliko sam se odrekao i čega sam se odrekao. Želim ih skupljati na terenu, a nadam se da ćemo ondje biti dobri. Dinamo i Osijek su dobre ekipe, bit će zanimljivo prvenstvo", rekao je.

U napadu Hajduka caruje Marko Livaja. Kako će taj dvojac funkcionirati, hoće li biti dosta jedna lopta?

"Neće trebati dva baluna. Dosta je jedan. Mislim da ćemo se dobro slagati i da ćemo biti dobar tandem. Marko je veliki igrač. Puno znači za Hajduk. Nadam se da će ovako nastaviti i da ću mu ja pomoći."

"Igrao sam protiv Juventusa, ali sam razmišljao samo o Slavenu. Nisam bio fokusiran na Juventus, vama možda čudno zvuči, li tako je", kazao je Kalinić na pitanje o posljednjem susretu koji je odigrao u Veroni.

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!