Tenis

Prva pobjeda u sezoni: Martić nakon velike borbe izborila drugo kolo u St. Peterburgu

Mihaela Bradovski • utorak, 08.02.2022.
Prva pobjeda u sezoni: Martić nakon velike borbe izborila drugo kolo u St. Peterburgu

Petra Martić napokon je prekinula crni niz. Nakon četiri uzastopna poraza stigla je do pobjede u prvom kolu turnira u St. Peterburgu...

Uz dosta muke Petra Martić slomila je otpor Kamile Rahimove i izborila mjesto u drugom kolu WTA turnira u St. Peterburgu.

Prva je to pobjeda za Martić ove godine nakon što je krenula porazima u Melbourneu na Summer Setu 1 te Australian Openu. Tamo je gubila od Zanevske i Teichmann. Loš je bio i kraj prošle godina, Martić je upisala poraz i na startu turnira u Courmayeuru, a zadnju pobjedu ostvarila je još početkom listopada u Indian Wellsu.

Protiv Rahimove je pogodila 13 aseva, imala čak 15 break lopti i realizirala tek tri, tri puta je i ona gubila servis, ali iz samo četiri break lopte.

Prvi set Martić je dobila sa 6:4, bio je dovoljan jedan break u petom gemu, ali drugi set nije bio tako dobar. Tu je Rahimova bila bolja, povela je s 4:1, u sedmom gemu Martić je imala priliku za povratak, no nije ju iskoristila i nakon toga ponovno je izgubila servis, ali i set.

U trećem setu Martić je nanizala pet gemova za bijeg na 5:1 nakon čega je bilo problema sa završavanjem posla i iskoristila je petu meč loptu.

U drugom kolu igrat će protiv osme nositeljice Elise Mertens od koje je u oba meča izgubila bez osvojenog seta.

WTA St. Peterburg, prvo kolo:
Petra Martić (Hrvatska) - Kamila Rahimova (Rusija) 6:4, 2:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!