Sportnet

Strolz odličnom slalomskom vožnjom do zlata u kombinaciji

Matej Kačan • četvrtak, 10.02.2022.
Strolz odličnom slalomskom vožnjom do zlata u kombinaciji

U alpskoj kombinaciji na ZOI u Pekingu slavio je 29-godišnji Austrijanac Johannes Strolz. On je kao vrsni slalomaš iskoristio svoje dobro vrijeme iz spusta...

Kako se i očekivalo nakon njegove dobre vožnje spusta u kojoj je kao jedan od najboljih slalomaša bio u Top 10, Johannes Strolz odradio je najbolju slalomsku vožnju te je nadoknadio zaostatak za Aleksanderom Aamodtom Kildeom i stigao je do zlata u kombinaciji.

Austrijanac je jedini odradio slalomsku vožnju u ispod 48 sekundi, bio je debelo najbolji s 47.56 i Kildea je u slalomu ostavio sekundu i 26 iza sebe, a ukupno je bio 59 stotinki bolji.

Iznenađujuće dobar slalom odradio je James Crawford koji je tako svoje drugo mjesto iz spusta pretvorio u broncu, a napredak u odnosu na spust ostvario je i Justin Murisier koji je četvrti.

Marco Schwarz imao je sjajnu poziciju prije slaloma u kojem je jak, 95 stotinki zaostatka za Kildeom, ali nije napravio tako dobar posao kao Strolz pa je zadržao svoje peto mjesto.

Treći iz spusta, Kanađanin Brodie Seger očekivano je pokvario plasman, slalom je odradio za 51 sekundu i 49 stotinki pa je na kraju deveti.

Strolz je tako nastavio tradiciju u svojoj obitelji jer zlato sa ZOI ima i njegov otac Hubert iz Calgaryja 1988. godine, i to u slalomu. Lijepa je to priča za Strolza koji je pola sezone bio izvan austrijske reprezentacije i sam se financirao i brinuo, a vratio se u posljednji tren.

Alpska kombinacija, ukupno:
1. Johannes Strolz (AUT) 2:31,43 min
2. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) +0,59 s
3. James Crawford (KAN) +0,68
4. Justin Murisier (ŠVI) +0,86
5. Marco Schwarz (AUT) +1,28
6. Barnabas Szollos (IZR) +1,75
7. Raphael Haaser (AUT) +1,84
8. Broderick Thompson (KAN) +2,77
9. Brodie Seger (KAN) +3,60
10. Christof Innerhofer (ITA) +4,37

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!