Ostali sportovi

Football na dohvat ruke: NFL stiže i u Njemačku, 2022. jedna utakmica u Münchenu

Matej Kačan • četvrtak, 10.02.2022.
Football na dohvat ruke: NFL stiže i u Njemačku, 2022. jedna utakmica u Münchenu

Odlična vijest za sve europske, pa tako i hrvatske NFL obožavatelje. Regularna sezona stiže i u Njemačku, i to u nama nedaleki München s jednom utakmicom...

Nakon nekoliko godina odigravanja utakmica u Londonu, NFL nastavlja širenje po Europi pa će se vrhunski američki nogomet moći pogledati i u nama nedalekoj Njemačkoj, i to Münchenu.

NFL je objavio kako će do 2025. održati četiri utakmice regularne sezone u Njemačkoj, po dvije na Allianz Areni u Münchenu i dvije u Frankfurtu, a kandidat je bio i Düsseldorf.

Osim Njemačke, u 2022. će se utakmica van SAD igrati u Meksiku (jedna) te tri u Londonu, od kojih će dvije biti na Tottenhamovom stadionu, a Jacksonville Jaguarsi objavili su kako se vraćaju na Wembley gdje će biti domaćin jedne utakmice.

Ovo je prvi put da će se NFL igrati na europskom kopnu, s utakmicama u Münchenu 2022. i 2024., u Frankfurtu 2023. i 2025.

"Sa zadovoljstvom primamo München i Frankfurt u svoju NFL obitelj i uzbuđeni smo što možemo nagraditi naše njemačke fanove za njihovu strast tako što im donosimo spektakl NFL regularne sezone. Radujemo se prvoj utakmici na Bayernovom stadionu i prilici da istražimo širu suradnju s Bundesligom", rekao je povjerenik lige Roger Goodell.

U pripremi ovog poteza je 18 NFL ekipa dobilo dopuštenje za marketinške aktivnosti kroz osam stranih zemalja, a u Njemačkoj su dozvolu dobili Panthersi, Chiefsi, Patriotsi i Tampa Bay pa bi sigurno neka od ovih ekipa mogla zaigrati u Münchenu ove godine.

S druge strane, Green Bay Packersi jedina su NFL ekipa koja nikad nije igrala utakmicu van SAD, kako predsezonu, tako i regularnu sezonu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!