Ostali sportovi

Malec: 'Pluća i ruke će se još dva-tri dana oporavljati od ove utrke'

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 10.02.2022.
Malec: 'Pluća i ruke će se još dva-tri dana oporavljati od ove utrke'
Foto: Pixsell

Hrvatske reprezentativke u skijaškom trčanju Vedrana Malec i Tena Hadžić zadovoljne su svojim nastupom u utrci na 10 kilometara klasičnim stilom...

Hrvatska reprezentativka u skijaškom trčanju Vedrana Malec osvojila je 73. mjesto u utrci 10 km klasičnim načinom na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, dok je Tena Hadžić bila 83. od 98 natjecateljica.

"Danas je na programu bila utrka klasičnim stilom na 10 km, meni najmanje draga utrka. Već godinama je izbjegavam, no s obzirom da smo na olimpijskim igrama bilo mi je glupo biti ovdje i ne startati samo zato što je to meni manje draga tehnika ili manje draga disciplina", kazala je Malec (31), kojoj su ovo treće ZOI.

"Na kraju sam zadovoljna što sam startala i još zadovoljnija što sam završila utrku. Iako će se moja pluća i ruke još dva, tri dana oporavljati od ove utrke", dodala je Malec koja je prije dva dana zauzela 53. mjesto u sprintu slobodnim načinom.

Druga hrvatska predstavnica mlada Tena Hadžić (17) je bila 83. od 98 natjecateljica.

"Prvi put sam nastupila u ovoj disciplini. Utrka je bila jako naporna zbog staze koja je vrlo zahtjevna. Nikada se nisam natjecala na stazi ovakve konfiguracije. Iduća utrka koja me čeka je tim sprint s Vedranom Malec kojoj se jako veselim", kazala je olimpijska debitantica koja je u utorak u svom olimpijskom debiju završila na 71. poziciji u konkurenciji 90 trkačica koje su nastupile u sprintu slobodnim načinom.

Zlato na 10km je osvojila Norvežanka Therese Johaug s rezultatom 28:06.03. Druga je sa svega 0.4 sekunde zaostatka bila Finkinja Kerttus Niskanen, dok je broncu osvojila još jedna Finkinja Krista Parmakoski sa 31.5 sekundi zaostatka.

Malec je imala 6:25 minuta zaostatka, a Hadžić 8:21 minute zaostatka.

FOTO: Jaki Franja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!