Ostali sportovi

Amerikanci i Kanađani uvjerljivim pobjedama ušli u olimpijski turnir

Mihaela Bradovski • četvrtak, 10.02.2022.
Amerikanci i Kanađani uvjerljivim pobjedama ušli u olimpijski turnir

SAD i Kanada trebali su na Olimpijske igre doći u vrlo snažnim sastavima isključivo s igračima iz NHL-a, ali odluka lige da se ne dopusti nastup MHL-ovcima pokvarila im je planove...

Kanada je dobro otvorila nastup na Olimpijskim igrama, prvi protivnik bila je Njemačka, a Kanađani su odnijeli pobjedu 5:1.

Kanađani su bili vrlo učinkoviti i dobro su koristili ukazane prilike i iako Njemačka nije imala puno manje udaraca na gol, visoko je poražena.

Već u prvih deset minuta Kanada je stigla do 3:0 golovima Alexa Granta (Jokerit), Bena Streeta (München) i Daniela Winnika (Servette).

Njemačka je uspjela sredinom druge dionice izjednačiti preko Tobiasa Riedera (Vaxjo), ali Kanada ne dopušta povratak i golovima Maximea Noreaua (Zürich) i Jordana Weala (Kazan) visoko slavi.

Amerikanci su imali čak 55 udaraca na gol protiv skromnog domaćina Kine i upisali su vrlo visoku pobjedu 8:0. Kina je najlošija reprezentacija i nije konkurentna, a vidjelo se to i u ovom dvoboju.

Pogotke za SAD postigli su Brendan Brisson (University of Michigan), Noah Cates (Minnesota Duluth), Brian O'Neill (Jokerit), Sean Farrell (Harvard, tri), Ben Meyers (University of Minnesota), Matthew Beniers (Michigan).

Olimpijske igre:
Kanada - Njemačka 5:1
SAD - Kina 8:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!