Ostali sportovi

Valentina Aščić u srijedu nastupa u svojoj drugoj utrci na Olimpijskim igrama

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 11.02.2022.
Valentina Aščić u srijedu nastupa u svojoj drugoj utrci na Olimpijskim igrama
Foto: Pixsell

Valentina Aščić nastupa u disciplini 1500 metara, posljednjoj pojedinačnoj disciplini u ženskoj konkurenciji u brzom klizanju na kratke staze na programu u Pekingu.

Za razliku od utrka na 500 metara koje su obilježene brzim startom i sprintom od četiri i pol kruga, 1500 metara je disciplina u kojoj do izražaja dolazi taktika, sporiji početak te napeta i brza završnica.

Upravo tu dolazi do izražaja jedna od specifičnosti ovog sporta: dok su u atletici sportaši specijalizirani ili samo za kraće sprinterske ili samo za sporije i dulje discipline, u brzom klizanju na kratke staze klizači nastupaju u svim disciplinama.

Poseban sustav bodovanja za kvalifikacije na ZOI po kojem se najbolji pojedinačni rezultati klizača dodjeljuju dotičnoj reprezentaciji, u našem slučaju najbolje se prikazao upravo u ovoj disciplini. Naime, upravo zato je KBK Meteor pokrenuo akciju prikupljanja sredstava za nastup više članova reprezentacije na kvalifikacijskim natjecanjima što je, zahvaljujući bodovima koje su uz Valentinu osvojile Maja Ivandić i Katarina Burić, rezultiralo da Hrvatska na ZOI ima predstavnicu i na 1500 metara, u srijedu 16.veljače od 12:30 po hrvatskom vremenu.

FOTO: Jaki Franja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!