Nogomet

Bjelica: 'Navikli smo na čudna i smiješna objašnjenja o suđenju, bit će toga još'

Branimir Korać • petak, 11.02.2022.
Bjelica: 'Navikli smo na čudna i smiješna objašnjenja o suđenju, bit će toga još'

Osijek u nedjelju igra veliki dvoboj u Gradskom vrtu protiv Rijeke, a Nenad Bjelica očekuje od svojih igrača da se nastave dizati i igrati iz utakmice u utakmicu sve bolje...

Još uvijek u dvoboju protiv Rijeke neće moći računati na dio igrača, ali situacija se svakako popravlja. Jedini novi u ambulanti je Ramon Mierez.

"Vedran Jugović je debelo u treningu, Ante Erceg ionako već dosta dugo trenira, ali treba još vremena. Jugović bi mogao već u nedjelju konkurirati. Nejašmić je krenuo s laganim trčanjem, a svi ostali su trenirali. Ramon je imao problema s potresom mozga i teško da će biti spreman za nedjelju, ali vratio se Mance i vjerujem da će nam biti od pomoći."

Protiv Rijeke Osijek je ove sezone izgledao dobro i Bjelica se nada da će tako biti i u nedjelju.

"Mi smo protiv Rijeke dosad bili dobri i vjerujemo da će tako biti i u nedjelju. Kvalitetni smo i siguran sam da će svi dati svoj maksimum. Tri boda su bitna, ali davati prioritete utakmicama ne bi bilo ispravno. Fokus je na prvoj sljedećoj utakmici, unatoč tome što je Rijeka kvalitetna i ima kvalitetnog trenera, vjerujem da ćemo biti bolji."

Kroz medije se dosta provlačio i incident iz Kranjčevićeve i vrijeđanje pod strane dijela navijača.

"Fokus je samo na rad, mi nemamo problem s navijačima, u dobroj smo sinergiji. Najveće poštovanje prema navijačima je ponašanje na terenu i van njega. Otkad sam tu nismo imali ni najmanji incident van terena, a rezultati na terenu su na rekordnom nivou u Osijekovoj povijesti. Da će biti nezadovoljnih, razumijem to, to je svačije pravo, ali velika većina navijača je uz momčad i nadam se da će tako biti u nedjelju."

U protekla dva susreta bilo je određene nesigurnosti u zadnjoj liniji, čak je i Mile Škorić imao netipičnih pogrešaka.

"Najveću podršku igračima pokazujemo svakodnevno u komunikaciji. Na stoperskim pozicijama imamo Milu, Lonku, Čeberka i Bralića koji imaju visoku kvalitetu, ali dogodi se pogreškica. Neće to Milu poremetiti, vjerujemo u njega, ima našu podršku, znamo što imamo u njemu. Znamo mi i kada Mile igra s tri blokade, nespreman nakon korone, pod temperaturama, to drugi ne znaju. Mi se kao momčad moramo obrambeno dići, nismo radili u zadnje dvije utakmice onako kao u pripremama. Vjerujem da ćemo već u nedjelju biti bolji."

Bjelica se osvrnuo i na situaciju s Mierezom koji je zaradio udarac nogom u glavu i dobio potres mozga što za sudačku komisiju nije dovoljno da se uključi VAR.

"Ramon je odradio trening, ali bez udarca glavom, a to je njegov forte, teško mi je zamisliti da do nedjelje može biti spreman. Težak potres mozga je bio i bez obzira na to što to sudačka komisija minimizira i to ne bi bila siva zona valjda jedino da ga ostavio bez svijesti, ovako je pa misle da VAR nije trebao reagirati, što je za mene smiješno. To je njihovo pravo, dečko koji se četiri dana ne sjeća ničega i nakon utakmice ne zna rezultat, znači da je dobio opasan udarac u glavu nogom, a oni tvrde da se ne vidi na snimci koliko je jako. Navikli smo na ta čudna i smiješna objašnjenja, bit će ih još."

Bjelica poručuje kako dvoboj protiv Rijeke nije ništa drugačiji od ostalih.

"Svaka utakmica je imperativ, a njega si nameću i drugi, žele sve pobjede do kraja. To su četiri dobre i jake momčadi koje su dobre i kvalitetene, ali iamo isti imperativ protiv Rijeke i Istre pa onda Dinama. Vjerujemo u našu ekipu, u prve dvije utakmice možda i nismo bili najbolji jer se naporno radilo na pripremama. Ekipa želi uspjeh, neku titulu, nema imperativa od čelnika ili sponzora, ali mi to želimo."

Što se tiče prijelaznog roka, tu je Bjelica zadovoljan.

"Ojačali smo se na svim pozicijama, osim Bočkaja ostali igrači koji su otišli nisu bili standardni. U Leovcu smo dobili ozbiljnog igrača, u Fućaku također, Caktašu, Petkoviću, Barriju, možemo biti zadovoljni. Mislim da čak i u Manceu koji je drugačiji tip napadača. Zadovoljan sam, razmišljamo još o povratku Grgića, vidjet ćemo u nedjelju."

v

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!