Košarka

Šuterska večer za zaborav Bojana Bogdanovića, Jazz slomio Orlando

Branimir Korać • subota, 12.02.2022.
Šuterska večer za zaborav Bojana Bogdanovića, Jazz slomio Orlando

U noćašnjem programu u NBA ligi nastupio je Bojan Bogdanović sa svojim Jazzom i nije se istaknuo, šuterski je imao vrlo lošu večer...

Utah Jazz stigao je do pobjede protiv Orlando Magica koji je pao tek u završnici susreta. Magic je do zadnje dionice bio potpuno u igri, međutim uspjeli su se domaćini odvojiti na vrijeme i otići do pobjede.

Bila je to večer za zaborav što se tiče napadačkog dijela Bojana Bogdanovića. Za 32 minute ubacio je samo sedam poena (1/4 za dva, 1/8 za tri, 2/3 slobodna), no dodao je sedam skokova i tri asistencije.

Donovan Mitchell ubacio je 24 poena uz sedam skokova, Jordan Clarkson dodao je 18 poena, a Hassan Whiteside 15 poena uz 18 skokova. Kod Orlanda Wendell Carter ubacio je 22 poena uz devet skokova, a Cole Anthony 18 poena uz šest skokova.

Caris LeVert bio je koban za svoju bivšu momčad Indiana Pacerse, upravo on je odigrao ključnu ulogu u odvajanju koje je odvelo Cavse do pobjede LeVert je mijenjan u nedjelju i nije imao milosti prema Pacersima koji su pak saznali koliko mogu dobiti s vrlo potentnim Tyreseom Haliburtonom kojeg su poklonili Kingsi.

LeVert je upisao 22 poena i pet asistencija, a 22 poena i 14 skokova dodao je Jarrett Allen. Kod Pacersa Haliburton je upisao 23 poena i šest asistencija, a po 18 poena dodali su Oshae Brissett (11 skokova) i Chris Duarte.

Boston Celticsi su u naletu, upisali su sedmu pobjedu u nizu, ovaj put protiv Denver Nuggetsa. Odigrao je Boston odličnu utakmicu, skratio je rotaciju na sedam igrača i izvukao ono najbolje što je mogao iz ovog dvoboja.

Predvodili su ga Jayson Tatum s 24 poena i šest skokova, Marcus Smart s 22 poena i sedam asistencija te Robert Williams s 15 poena i 16 skokova. Kod Nuggetsa novi triple-double Nikole Jokića s 23 poena, 16 skokova i 11 asistencija, ali i devet izgubljenih lopti. Aaron Gordon dodao je 17 poena i šest skokova.

U festivalu koševa Atlanta Hawksi poraženi su kod kuće protiv San Antonio Spursa. Obično kada ubaciš 121 poen, pobjeda je zagarantirana, ali ovaj put upisan je visok poraz. Spursi su izgledali napadački vrlo moćno i terorizirali su obranu Hawksa. Rano su stvorili visoku razliku i nisu imali nikakvih problema.

Najbolji kod Hawksa bili su Bogdan Bogdanović s 23 poena i pet skokova, Trae Young s 18 poena i 11 asistencija te Clint Capela s 13 poena i 11 skokova. Kod Spursa briljirao je Dejounte Murray s 32 poena, deset skokova i 15 asistencija. Keldon Johnson pratio je s 26 poena, pet skokova i pet asistencija, a Devin Vassell dodao je 20 poena i pet skokova.

Puno koševa viđeno je i u Chicagu gdje su Bullsi u zadnjoj dionici prelomili susret protiv Minnesote. Vodila se velika bitka, dvoboj je bio posve izjednačen, a onda su Bullsi u završnici ipak stvorili razliku.

U velikoj formi i dalje igra DeMar DeRozan koji je završio s 35 poena, šest skokova i šest asistencija, Nikola Vučević dodao je 26 poena, osam skokova i sedam asistencija, Javonte Green 23 poena, a Coby White 22 poena i šest skokova. Bullsi su iz igre šutirali nestvarnih 64 posto.

Kod Wolvesa Anthony Edward ubacio je 31 poen uz šest skokova i osam asistencija, a Karl-Anthony Towns 27 poena uz osam skokova i osam asistencija.

Joel Embiid vodio je Sixerse do pobjede protiv Thundera, upisao je 25 poena i 19 skokova, a James Harden trebao bi mu se priključiti za sljedeći dvoboj protiv Cleveland Cavaliersa.

NBA:
Utah Jazz - Orlando Magic 114:99
Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 113:120
Boston Celtics - Denver Nuggets 108:102
Atlanta Hawks - San Antonio Spurs 121:136
Chicago Bulls - Minnesota Timberwolves 134:122
Detroit Pistons - Charlotte Hornets 119:141
Philadelphia 76ers - Oklahoma City Thunder 100:87

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!