Ostali sportovi

Ruskinje uzele zlato u štafeti, peh za Norvežanke na startu odnio im i odličje

Branimir Korać • subota, 12.02.2022.
Ruskinje uzele zlato u štafeti, peh za Norvežanke na startu odnio im i odličje

Podijeljen je novi set medalja u skijaškom trčanju, danas su ga dobile nordijke u štafeti 4×5 kilometara. Zlato ide Ruskinjama...

Ruskinje su pokazale zašto su ih svi vidjeli kao jednog od kandidata za zlatno odličje u štafeti 4×5 kilometara. Odradile su odličnu utrku, od početka bile u vrhu i u zadnjoj izmjeni pobjegle su Njemicama i uzele zlato.

Štafeta u sastavu Stupak, Neprjaeva, Sorina, Stepanova držala se od početka na prvom ili drugom mjestu, iskoristila je probleme Norvežanki i u biti bez prave konkurencije u završnici odjurila je do zlata.

Srebro su uzele Njemice koje su se sjajno držale s Ruskinjama, ali u zadnjoj izmjeni Sofie Krehl nije više mogla pratiti taj ritam i skoro je izgubila i srebro.

Broncu su uzele Šveđanke zahvaljujući sjajnoj Jonni Sundling koja je odradila uvjerljivo najbržu zadnju izmjenu, preskočila Finsku i Norvešku te skoro uhvatila Njemačku.

Norvežanke imaju puno razloga za nezadovoljstvo. Naime u prvoj izmjeni Tiril Weng se sudarila s Latvijkom Patricijom Eidukom i tu su Norvežanke previše izgubile. Nakon prve izmjene zaostajale su već skoro 30 sekundi za vodećima i nisu se mogle vratiti iako su Johaug i Fossesholm bile najbrže u svojim izmjenama.

U četvrtoj izmjeni najslabija norveška karika Ragnhilg Haga nije uspjela sačuvati niti broncu.

4×5 kilometara:
1. ROC 53:41.0
2. Njemačka +18.2
3. Švedska +20.7
4. Finska +21.2
5. Norveška +28.8
6. SAD +1:28.2
7. Švicarska +3:00.5
8. Italija +3:39.5
9. Kanada +3:39.9
10. Kina +4:08.7
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!