Košarka

LeBron James za povijest: Prestigao Kareema na ljestvici ukupnog broja poena

Matej Kačan • nedjelja, 13.02.2022.
LeBron James za povijest: Prestigao Kareema na ljestvici ukupnog broja poena

Jedan od najboljih košarkaša u povijesti, iskusni LeBron James postao je igrač s najviše ukupnih poena u povijesti NBA lige kad se zbroje regularna sezona i doigravanje...

Košarkaš LA Lakersa LeBron James možda u porazu od Golden State Warriorsa nije uspio spriječiti poraz, ali je s 26 poena u tijesnom 117:115 porazu ušao u povijest.

Naime, James je postao igrač s najvećim brojem ukupnih poena u povijesti NBA lige, kad se zbroje ubačeni poeni u regularnoj sezoni i doigravanju. S tog je trona svrgnuo Kareema Abdul-Jabbara.

LeBron je tako u svojoj karijeri koja traje od 2003. ukupno zabio 44,150 poena kroz regularne sezone i doigravanja, dok je Jabbaru i dalje ostao rekord poena u regularnoj sezoni s 38,387.

No, James dolazi i po taj rekord jer nedostaje mu manje od dvije tisuće, ima 36,521 i ovim tempom i prosjekom poena od gotovo 30 po susretu trebat će mu još oko 60 ili 70 utakmica pa bi taj rekord mogao srušiti već sredinom sljedeće sezone.

Možda će morati i pojačati zabijanje poena jer Lakersi su tek deveti na Zapadu s 26-30 omjerom i u posljednjih 26 utakmica sezone trebat će im najbolji mogući James za dohvatiti doigravanje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!