Ostali sportovi

Vlhova zbog ozljede zgloba preskače spust i kombinaciju te završava nastup u Pekingu

HINA, Matej Kačan • nedjelja, 13.02.2022.
Vlhova zbog ozljede zgloba preskače spust i kombinaciju te završava nastup u Pekingu

Slalomska pobjednica sa ZOI u Pekingu, Slovakinja Petra Vlhova ozlijedila je skočni zglob te je završila svoje nastupe na ZOI. To znači da preskače spust i alpsku kombinaciju...

Slovačka skijašica Petra Vlhova, nova olimpijska pobjednica u slalomu, odustala je od daljnjeg nastupa na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu zbog ozljede lijevog skočnog zgloba, objavila je francuska izvještajna agencija AFP.

Trijumfom u slalomu 26-godišnja Vlhova je donijela Slovačkoj prvu olimpijsku medalju u alpskom skijanju, ali ju je udarac u lijevi skočni zglob spriječio u nastupu u preostale dvije discipline.

Tako Vlhove neće biti spustu i alpskoj kombinaciji u kojoj je jedna od najboljih skijašica svijeta i aktualna svjetska doprvakinja te bi svakako imala što reći u borbi za zlato.

Prema izjavi njenog brata Borisa Vlhe, Petra je odlučila dati prednost oporavku kako bi se što bolje pripremila za ostatak sezone i nadolazeća natjecanja u Svjetskom kupu u kojem Slovakinja brani Veliki kristalni globus osvojen prošle godine.

U ovom trenutku je druga sa samo 17 bodova zaostatka za vodećom Amerikankom Mikaelom Shiffrin koja je na ZOI u Pekingu doživjela težak psihološki udarac, nakon odustajanja u veleslalomskoj i slalomskoj utrci.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!