Nogomet

Argentinac naslijedio Berta van Marwijka na klupi Ujedinjenih Arapskih Emirata

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 14.02.2022.
Argentinac naslijedio Berta van Marwijka na klupi Ujedinjenih Arapskih Emirata

Argentinski trener Rodolfo Arruabarrena (46) novi je izbornik Ujedinjenih Arapskih Emirata, objavio je nogometni savez te zemlje. On je na izborničkoj klupi naslijedio Nizozemca Bert van Marwijka, koji je u subotu dobio otkaz.

Ujedinjeni Arapski Emirati su treći u skupini A u kojoj su Iran i Južna Koreja već izborili plasman na SP 2022. u Kataru. Trećeplasirani će igrati dodatne kvalifikacije protiv trećeplasiranog iz skupine B, u kojoj zasad to mjesto drži Australija. Pobjednik tih kvalifikacija igrat će protiv petoplasirane momčadi iz južnoameričkih kvalifikacija za plasman na SP u Kataru.

Ujedinjeni Arapski Emirati imaju devet bodova, a slijede Oman sa tri i Irak sa četiri boda manje. Do kraja kvalifikacija preostale su im još dvije utakmice, protiv Iraka 24. ožujka i pet dana kasnije susret sa Južnom Korejom.

"Spreman sam za ovaj izazov i da napravimo povijesni uspjeh. Vi znate da ja ne volim puno pričati, već puno raditi. Želimo iskoristiti šansu koju imamo da se kvalificiramo. U nogometu je sve moguće", izjavio je Arruabarrena.

Arruabarrena je prethodno vodio dva kluba iz Dubaija Al Wasl i Shabab Al Ahli, a posljednji trenerski posao bio mu u egipatskom klubu Pyramids FC.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!