Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti preokretom osigurali završnicu europskih kvalifikacija Svjetske lige

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 15.02.2022.
Hrvatski vaterpolisti preokretom osigurali završnicu europskih kvalifikacija Svjetske lige
Foto: Pixsell

Hrvatska je ostvarila cilj, upisala je pobjedu i protiv Rusije te osigurala završni turnir europskih kvalifikacija Svjetske lige. Nije bilo jednostavno i pobjeda je osigurana tek preokretom u zadnjoj dionici koju je Hrvatska dobila s 4:0...

Vaterpolska reprezentacija pobijedila je Rusiju 11:9 (1:4, 4:4, 2:1, 4:0) te time osigurala prvo mjesto u skupini i odlazak na završni turnir europskih kvalifikacija Svjetske lige krajem travnja u Budimpešti.

Najbolji strijelac utakmice bio je Loren Fatović s tri pogotka, dok je Marko Bijač izabran za igrača utakmice sa sedam obrana. Luka Bukić i Rino Burić zabili su po dva pogotka.

"Imamo još puno stvari za popraviti, no ponavljam, ovo je ekipa koja se tek stvara, ekipa koja mora puno učiti i imati čim više ovakvih utakmica. Samo iz ovakvih utakmica možemo stvoriti pravu ekipu. Bitno je po tko zna koji put ponovno dobro reagiramo i ne gubimo glavu. Svakako imamo puno za raditi i korigirati, to je jasno, no ono što smo trebali odraditi to smo i ostvarili, pobijedili smo. Prvi smo u skupini i u četvrtfinalu idemo na Italiju. Očekuju nas iznimno jake utakmice Svjetske lige kao dobra priprema za Svjetsko i Europsko prvenstvo", naglasio je Ivica Tucak.

"U napadačkom i realizacijskom smislu, a i obrani gdje smo primili previše golova, nije najbolje započela utakmica. No nažalost to je trenutačno tako, ekipa je mlada i nismo još uigrani. No sigurno ćemo imati još vrhunski odigranih utakmica, poput one s Grčkom, a i nešto lošijih, kao što je bila ova danas. Bitno je da smo na kraju pokazali da smo bolji i i da smo dali svoj maksimum kada je trebalo te na kraju pobijedili. No treba izvući pouku iz prve dvije četvrtine koje nisu bile dobre te raditi dalje kako bi bili bolji", zaključio je Ante Vukičević.

Utakmica 3. kola koja će se odigrati 8. ožujka, a u kojem je Hrvatska slobodna, odlučit će između Rusije i Grčke drugog putnika na završni turnir naše skupine D.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!