Ostali sportovi

Kolega: 'Ne mogu se žaliti', Zubčić: 'Nezadovoljan sam, ali idemo razvaliti do kraja'

Matej Kačan • srijeda, 16.02.2022.
Kolega: 'Ne mogu se žaliti', Zubčić: 'Nezadovoljan sam, ali idemo razvaliti do kraja'

Hrvatski slalomaši reagirali su na odrađenu utrku na ZOI, a očekivano nezadovoljan bio je Filip Zubčić. Samuel Kolega na 15. je mjestu odradio bolji posao...

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić sigurno je više očekivao od slaloma na ZOI, ali opet je bio slabiji u prvoj vožnji koju je na kraju u drugoj popravio i došao do 18. mjesta.

"Drugu vožnju sam bolje odradio, imao sam i bolji osjećaj. To će biti bolje i na kameri. Za mene su gotove Olimpijske igre, ne baš najuspješnije. Međutim, ima još utrka do kraja sezone i idemo optimistično dalje."

Deseto mjesto veleslaloma i 18. slaloma, ostaje dojam da je Filip na ZOI mogao mnogo bolje.

"Nisam zadovoljan, nije najbolje. Nisam bio ni u 15 danas pa neću dobiti ništa za startnu listu, možda bih bio u drugoj grupi u slalomu. Tako je, kako je. Dao sam sve od sebe, nisam se dobro snašao danas na ovoj stazi. Mislio sam da će biti puno bolje."

Zubčić nije zadovoljan ni veleslalomom:

"Došao sam tu, super sam se osjećao. Dobro sam se skijao, treninzi su prošli dobro. Veleslalom je bio jako loš, pogotovo prva vožnja. Deseto mjesto ne zvuči loše, ali meni zvuči. Mislio sam da će slalom biti bolji, ali nije bio."

Ipak, optimizam se ne gubi, predstoji još osam tehničkih utrka do kraja Svjetskog kupa.

"Još pet slaloma i tri veleslaloma do kraja sezone. Puno toga se još može napraviti, treba se sad odmoriti, trenirati i razvaliti do kraja sezone", poručio je za HRT.

Danas najbolji Hrvat bio je Samuel Kolega koji je doskijao do 15. mjesta, nešto boljom prvom od druge vožnje.

"Ne mogu se žaliti. Druga vožnja nije bila optimalna, ali dao sam sve od sebe. Nije bila najbolja vožnja, ali dovoljna za 15. mjesto, to su bodovi i drago mi je."

U Top 20 Hrvatska je imala tri skijaša jer je 20. bio i Matej Vidović.

"Staza mi nije odgovarala, ali uvjeti su super, kao i organizacija. Jednostavno se nismo snašli. Slabija prva vožnja, bolja druga, ali nismo bili blizu onoga gdje bi htjeli biti", rekao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!