Rukomet

Mrđen: 'Nakon svega bi bilo čudno da nema pitanja o odlasku s klupe'

Matej Kačan • srijeda, 16.02.2022.
Mrđen: 'Nakon svega bi bilo čudno da nema pitanja o odlasku s klupe'
Foto: Pixsell

Rukometašice Podravke u istom tjednu igraju dva europska ispita protiv Ferencvaroša i Budućnosti, a prije prvog je Goran Mrđen odgovorio na spekulacije o svom odlasku...

Podravka nakon problema s koronavirusom i odgoda utakmica igra posljednja dva susreta u Ligi prvakinja. Prvo je na rasporedu domaći susret s Ferencvarošem, pa gostovanje u Podgorici.

Trener Goran Mrđen i igračice Sara Šenvald i Dejana Milosavljević najavili su na konferenciji za medije nadolazeće obveze za Koprivničanke.

"Svaki puta imamo neku tešku situaciju i trebamo se prilagoditi tome. Skupili smo se, neke cure osjećaju posljedice korone, ali brojčano nas je malo više i dat ćemo sve od sebe te se nadamo što boljim rezultatima", Milosavljević je prokomentirala stanje u momčadi.

Šenvald je rekla nekoliko riječi o protivnicama koje slijede.

"Prvo nas čeka zadnja utakmica Lige prvakinja na domaćem terenu, želimo ostaviti dobar dojam. Ne znam koliko je realno najavljivati pobjedu, ali borbenost sigurno da. Što se tiče utakmice u subotu čeka nas jedna mlada ekipa koja nedostatak top kvalitete nadomješta borbenošću. Sad su igrale protiv Dortmunda, pobijedile u gostima i pokazale karakter."

Trener Mrđen bio je nešto opširniji, osvrnuo se na suparnice, kao i na naklapanja o možebitnom svom odlasku s klupe.

"Naučili smo na to i sve je to nekako postala naša svakodnevica. Ovaj Ferencvaroš je kako ide Liga prvakinja, igra sve bolje u odnosu na onaj Ferencvaroš od početka. Na kraju krajeva tu je u konkurenciji da se bori za prva dva mjesta. Sigurno je da dolaze maksimalno motivirani i spremni, popunjeni su dobro, više-manje na svakoj poziciji, rotiraju puno i već su većina njih i dvije godine zajedno. Što se tiče Budućnosti kad usporedite Budućnost i Podravku, oni su ostali isti od prvog kola, a kod nas se izmijenilo od trenera pa nadalje. Prevrtjelo se i igračica zbog bolesti povreda i odlazaka tako da sigurno i oni imaju neku prednost obzirom su i dalje ostali isti i kroz ovo natjecanje su iz kola u kolo bolji. Inače u Podgorici nikad nije lako igrati bez obzira jeste li favorit. Neće biti jednostavno, ali zašto mi ne bi tamo odigrali dobro."

"Bilo bi čudno kad ne bi postojalo ovakvo pitanje nakon svega. Kad otvorim internet, eto nisam se toliko nagledao na slici. Tako je to u ovom poslu, svatko ima pravo iz svojih izvora objaviti neku informaciju, a smeta li me, bilo bi bolje bez toga, logično. Ne znam kome na njegovom radnom mjestu ne bi bilo lakše kad toga ne bi bilo. Ali, što je tu je kad sam u taj posao ušao, tako je svejedno imaš li ugovor na pet dana u drugom danu možeš ostati bez toga ili to raskinuti na bilo koji način. Ne osjećam neki veliki pritisak oko toga", poručio je trener.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!