Nogomet

Kopić: 'Kao i svi na svijetu, Sevilla također ima stvari u kojima nije tako dobra'

Branimir Korać • srijeda, 16.02.2022.
Kopić: 'Kao i svi na svijetu, Sevilla također ima stvari u kojima nije tako dobra'
Foto: Pixsell

Dinamo sutra od 21 sat u Sevilli igra prvi susret šesnaestine finala Europske lige. Protivnik je izrazito težak, ali Modri idu po dobar rezultat...

Dinamo očekuje sutrašnji dvoboj protiv Seville, a trener Modrih Željko Kopić uvjerava kako momčad u dobrom stanju čeka susret.

"Momčad je u dobrom stanju, utakmicu očekujemo u dobrom raspoloženju. Analizirali smo protivnika i uz svo poštovanje prema Sevilli i rezultatima, dolazimo odigrati pravu utakmicu."

Novih problema s ozljedama nema.

"Perić je ozlijeđen, Mišić ima tri žuta kartona, Dilaver je imao manjih problema pa je ostao u Zagrebu. Ostali su ok."

"Poznajemo sve kvalitete Seville, kao i svi na svijetu imaju stvari u kojima nisu tako dobri. Na nama je da napravimo sve da dođemo do pozitivnog rezultata."

Modri očekuju i podršku s tribina na kojima će biti više od tisuću navijača Dinama.

"Mi kao klub gdje god da igramo, navijači nam pružaju podršku. Ona će sigurno i sutra biti glasna i jaka i tjerat će nas da budemo kvalitetni. To je kod naših navijača uobičajeno i tako smo još motiviraniji."

Dinamo više nije nepoznanica ostalim protivnicima, sada i druge momčadi znaju sve o hrvatskom prvaku.

"Sav rad koji svi u klubu ulažu godinama, dolazi na naplatu. To je proces koji traje, puno puta je Dinamo bio u predvorju dobrog rezultata, ali napravljen je sada iskorak i nismo više iznenađenje. Dapače sada nas gledaju kao ekipu koja može igrati s visokokvalitetnim protivnicama. Na nama je da tako nastavimo i napravimo još jedan korak naprijed."

Sevilla je dobro proučena i Kopić zna kako uglavnom izgleda na terenu.

"Gledajući Sevillu i njene utakmice, igra 4-3-3 sa širokim krilima, ima mogućnost prebaciti se i na 4-2-3-1 i 3-4-3, igrače dovode sustavno i planski, imaju kvalitetne mehanizme igre prema naprijed, probavaju igrati u visokom intenzitetu. Kao i svi imaju neke situacije u kojima nisu toliko kvalitetni i to ćemo probati iskoristiti. I u Španjolskoj se bore za titulu, ali imali su probleme. Ozljede, korona to je danas sve normalno, svi smo u sličnoj situaciji, a Sevilla je dovoljno kvalitetna da može svakog kompenzirati. Maksimalan fokus je na nas i našu izvedbu da bude pravi i natjecatelji."

Napadači su redom spremni za nastup iako su imali problema.

"Andrić je dobio neugodan udarac, ali vjerujem da će biti spreman. Bruno Petković također se vratio punom treningu i također je u kadru. Maksimalno smo pozitivni i s dobrom energijom čekamo utakmicu. Voljeli bi da je lopta kod nas, ali pitat će se i Sevillu. Svjesni smo kvalitete protivnika, u nekim trenucima voli posjed, a u nekim trenucima igra vrlo okomito. Ne igra predvidljiv nogomet, ima kvalitetne igrače i dobru igru prema naprijed. Mi ćemo probati držati visoku razinu."

Što se tiče Mahira Emrelija, on je u konkurenciji za nastup.

"Emrelija smo i doveli da bi još više ojačao ekipu. Odradio je određeni broj treninga, još nije pravi, vidjet ćemo razvoj događaja, ali i za njega postoji vjerojatnost za nastup."

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!