Liga prvaka, nokaut faza, Osmina finala - prve utakmice, 16.02.2022, 21:00 h, Giuseppe Meazza, Milano
Suci: Szymon Marciniak, Pawel Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz, Pawel Raczkowski
Inter
Inter
0:2(0:0) Liverpool
Roberto Firmino 75'
Mohamed Salah 83'
Liverpool

Liverpool do dva gola prednosti usprkos odličnoj utakmici Intera i Perišića

Matej Kačan • srijeda, 16.02.2022.
Liverpool do dva gola prednosti usprkos odličnoj utakmici Intera i Perišića

Premda je Inter odigrao odličnu utakmicu, posebno u prvom dijelu drugog poluvremena, Liverpool ipak na Anfield nosi prednost od 2:0 za uzvrat...

Inter
Liverpool
Inter
Liverpool
1
Samir Handanović
2
Denzel Dumfries
(do 87')
6
Stefan de Vrij
(do 87')
9
Edin Džeko
10
Lautaro Martinez
(do 70')
14
Ivan Perišić
20
Hakan Calhanoglu
22
Arturo Vidal
(do 87')
37
Milan Škriniar
77
Marcelo Brozović
95
Alessandro Bastoni
(do 90'+1')
Pričuvni igrači
7
Alexis Sanchez
70'
36
Matteo Darmian
87'
13
Andrea Ranocchia
87'
 
Roberto Gagliardini
87'
32
Federico Dimarco
90'+1'
Trener
Simone Inzaghi
1
Alisson Becker
3
Fabinho
(do 59')
4
Virgil van Dijk
5
Ibrahima Konate
6
Thiago Alcantara
(do 86')
10
Sadio Mane
(do 59')
11
Mohamed Salah
20
Diogo Jota
(do 46')
26
Andy Robertson
66
Trent Alexander-Arnold
67
Harvey Elliott
(do 59')
Pričuvni igrači
9
Roberto Firmino
46'
23
Luis Diaz
59'
14
Jordan Henderson
59'
8
Naby Keita
59'
7
James Milner
86'
Trener
Jürgen Klopp

Sjajna utakmica, vrhunski ritam i prilike na obje strane, periodi dominacije Intera, a na kraju pobjeda Liverpoola. U maniri velikih ekipa, u stalnom ritmu Redsi su iskoristili pad u igri Intera pri kraju i kaznili dvije greške za 2:0 koje nose na Anfield za vjerojatno potvrdu četvrtfinala.

Prvo poluvrijeme po statistici udaraca i posjeda lopte pripalo je Liverpoolu koji je karakteristično visoko pritiskao, osvajao loptu i ulazio u situacije, ali ni Inter nije bio bez municije.

Kad bi se presing Liverpoola razbio, odjednom bi bilo mnogo prostora, a vrlo aktivan po osvajanju terena na lijevom boku imao je Ivan Perišić koji je radio velike probleme Trentu Alexander-Arnoldu.

Prvi je zaprijetio baš Inter u šestoj minuti, i to dobrim udarcem Lautara Martineza s 18 metara koji ide malo pokraj gola. Tri minute kasnije sa slične udaljenosti na drugoj strani volejem odgovara Thiago Alcantara, ali njegov udarac ide preko grede.

Na novu šansu se čeka se dugo i ona je bila izrazito dobra, u 14. minuti Andy Robertson iz slobodnjaka ubacuje, a Sadio Mane glavom izbliza promašuje vrata. Dvije minute kasnije i najbolja prilika prvog dijela.

Perišić je ostavio Fabinha iza sebe i s lijeve strane daje nisku loptu Hakanu Calhanogluu, a Turčin iskosa s pet metara šalje loptu točno u gredu.

Do kraja poluvremena Liverpool je stvorio dvije solidne situacije nakon prekida, prvo je u 23. Mane po korneru atraktivno probao škaricama, ali u vanjsku mrežu, dok u 29. Arnold direktno iz slobodnjaka gađa kraj gola.

Imao je i Inter svoju šansu iz prekida, ali udarac Milana Škriniara iz 41. glavom nakon kornera također promašuje vrata i na poluvremenu je 0:0, ali uz dobar ritam i igru i nekoliko prilika.

Drugo poluvrijeme u svom početku potpuno je u znaku Intera. Liverpool je nestao s terena, a domaćin seposlužio oružjem Engleza - visokim pritiskom, agresivnom igrom i brzim reposjedom te je tako uništavao sve gostujuće akcije i sam se lako nalazio u obećavajućim situacijama.

Judnu takvu slaže hrvatska veza u 47., ali Brozović na Perišićevo dodavanje šalje udarac daleko pokraj gola. U 53. opet je Perišić u akciji, Dumfries mu je sjajnom dijagonalom prebacio u brzom izlasku, a na Perišićev ubačaj Lautaro Martinez za dlaku kasni, a bio je sam pred golom.

U 60. minuti trese se mreža po prvi put, strijelac je Edin Džeko, ali bio je u zaleđu. I nakon te situacije Inter počinje padati, ponajprije fizički, a Liverpool se dizao. Pogodio je Jürgen Klopp i s izmjenama, Bobby Firmino i Luis Diaz donijeli su dinamiku i potrebnu svježinu.

U 63. tako Arnold lijepo nalazi Diaza koji puca, Škriniar blokira, a četiri minute kasnije Diaz iz daljine puca malo preko gola. U 73. opet se javio Inter, nakon nekoliko solidnih, ali neuspješnih izlazaka nakon kornera Dumfries je poslao loptu malo preko vrata, a onda gol.

Dotad nevidljivi Liverpool imao je korner kojeg izvodi Robertson, a na lopti je Firmino koji je samo prebacuje u malu mrežicu i nema tu pomoći. Inter je sve više padao, pokazao je još samo jedan pokušaj Perišića s 20 metara koji je otišao malo preko gola, a do kraja Liverpool dominira.

Nagrada tome došla je i u 83. minuti, opet iz prekida i opet ubačaj Arnolda, njega spušta Van Dijk za Mohameda Salaha koji puca s 11 metara, a lopta od bloka malo vara Handanovića i ulazi za 2:0.

Tako je ostalo i do kraja pa Liverpool na Anfield nosi lijepu prednost, ali ne i sjajan dojam. Perišić i Brozović igrali su cijeli susret, a Perišić je bio možda i najbolji na terenu.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Sporting0:5Manchester City
PSG1:0Real Madrid
Salzburg1:1Bayern
Inter0:2Liverpool
Chelsea2:0Lille
Villarreal1:1Juventus
Atlético Madrid1:1Manchester United
Benfica2:2Ajax

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!