Nogomet

Klopp: 'Perišić je odigrao čudesno, on i Dumfries su nam stvarali probleme'

Matej Kačan • četvrtak, 17.02.2022.
Klopp: 'Perišić je odigrao čudesno, on i Dumfries su nam stvarali probleme'

Trener Liverpoola Jürgen Klopp nakon pobjede u Milanu posebno je istaknuo igru Ivana Perišića koji je njegovoj ekipi stvarao ogromne probleme...

Liverpool je s 2:0 slavio protiv Intera na Giuseppe Meazzi, ali to možda i nije realan rezultat jer Inter je kroz dobar dio susreta, a posebno početkom drugog dijela bio bolji.

Posebno moćno oružje Intera bio je Ivan Perišić po lijevoj strani napada i radio je velike probleme Liverpoolu, a to je na kraju priznao i Jürgen Klopp.

"Mi nismo bili sjajni, ali za to treba zahvaliti i Interu. Perišić je odigrao čudesnu utakmicu, čak su nam i braniči stvarali neprilike. Samo su dolazili pred naš gol. Ključne su bile zamjene, Firmino nam je donio gol", rekao je.

To je bila izjava neposredno nakon susreta, a na konferenciji za medije je bio još opsežniji, ali opet je imao Perišića na umu:

"Jako smo se dobro branili. Volimo rano osvajati loptu na polovici protivnika, ali nekad to nije moguće. Protiv njih nije bilo, imaju tri stopera koja se puno dodaju i onda igraju dijagonale na Dumfriesa i Perišića kao ključne igrače ako mi izađemo previsoko. To onda stvara probleme pa se morate oprezno braniti."

Dumfriesa i Perišića je još jednom istaknuo kao važne mehanizme u razbijanju pritiska Liverpoola:

"Kao što sam rekao ranije, njihova duboka defenzivna linija nas je užasno namučila. Naprijed imaju Dumfriesa i Perišića, čim bismo mi izašli visoko u presing postojala je opasnost da nas prebace i dostave loptu do nekoga od njih", rekao je Nijemac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava17.02.2022. u 22:05
    Ivan Veliki
    Torca-Dubrava