Europska liga, nokaut faza, 1/16 finala - prve utakmice, 17.02.2022, 21:00 h, Ramón Sánchez Pizjuán
Suci: Marco Guida, Filippo Meli, Giorgio Peretti (Italija)
Sevilla
Sevilla
Ivan Rakitić 13' (11m)
Lucas Ocampos 44'
Anthony Martial 45'+1'
3:1(3:1) Dinamo
Mislav Oršić 41'
Dinamo

Loša završnica prvog poluvremena odvela Dinamo u poraz u Sevilli

Jan Šneler • četvrtak, 17.02.2022.
Loša završnica prvog poluvremena odvela Dinamo u poraz u Sevilli
Foto: Pixsell

Dinamo je poražen u prvom susretu šesnaestine finala Europske lige. Sevilla je na svom travnjaku slavila s 3:1 i tako napravila veliki korak prema prolasku u osminu finala.

Sevilla
Sevilla
Dinamo
13
Bono
23
Jules Kounde
20
Diego Carlos
4
Karim Rekik
(do 50')
19
Marcos Acuna
24
Papu Gomez
25
Fernando
(do 61')
10
Ivan Rakitić
5
Lucas Ocampos
(do 84')
22
Anthony Martial
(do 61')
11
Munir El Haddadi
(do 61')
Pričuvni igrači
6
Nemanja Gudelj
50'
18
Thomas Delaney
61'
21
Oliver Torres
61'
15
Youssef En-Nesyri
61'
16
Jesus Navas
84'
Trener
Julen Lopetegui
13
(do 76')
96
(do 70')
39
(do 58')
21
(do 76')
Pričuvni igrači
Trener
Željko Kopić

Premda se ne može reći kako je Dinamo pao bez ispaljenog metka, nažalost u prvom susretu play-off faze Europske lige, Sevilla je bila bolji protivnik. Kao što smo rekli u najavi susreta, u ovakvim susretima, svaka, pa i najmanja prilika, mora se iskoristiti.

Dinamo je jako dobro otvorio utakmicu, odlično stajao na terenu i u prvim minutama imao čak i veliku prednost u posjedu lopte. U devetoj minuti, Mislav Oršić je iz svoje klasične pozicije, s 25 metara uputio odličan udarac, ali vratar Bono krajnjim naporom skreće loptu u korner.

Nažalost, premda je Dinamo igrao bolje, presudio je trenutak nepažnje. Ivan Rakitić je uposlio Anthonyja Martiala koji je pucao iskosa, Dominik Livaković obranio, ali isto tako kasnije spriječio Papu Gomeza. Premda se nije činilo da je Livaković dirao Argentinca, sudac je dosudio kazneni udarac koji je mirno realizirao Rakitić.

Dinamo je gubio iako je u tim uvodnim minutama bio bolji protivnik. Kao što se to često događa u nogometu, rano primljeni pogodak poremeti koncentraciju u momčadi i Sevilla je počela igrati sve bolje, dok se Dinamo sve više povlačio. Nisu više Modri bili poletni i kreativni te se činilo da Sevilla drži sve uzde u svojim rukama.

No, onda je Dinamo odigrao prekrasnu akciju i pokazao kako je ipak dostojan protivnik. Sve je krenulo od Bartola Franjića koji je pokrenuo akciju, lopta je otišla do druge strane gdje je slobodan bio Stefan Ristovski. Makedonac je sjajno ubacio, lopta je prebacila Diega Carlosa, a Oršić potpuno neometan sjajno pogodio za 1:1.

Činilo se kako se Dinamo vratio u utakmicu, sve je izgledalo ponovno dobro, no onda se dogodio potpuni blackout povezan s dosta peha i nesreće. U 44. minuti, nakon gužve u šesnaestercu, lopta je došla do Lucasa Ocamposa koji je pucao isprve, dirala nekoga od Dinamovih igrača i prevarila Livakovića.

Nevoljama nije bilo kraja te je u sudačkoj nadoknadi inače vrlo indisponirani Bruno Petković izgubio loptu, Sevilla otišla u kontru, a Martial s ruba kaznenog prostora pogodio za 3:1. Dinamo je otišao na odmor s velikim rezultatskim minusom, iako nije zaslužio takav ishod.

U nastavku susreta Željko Kopić ostavio je u svlačionici Kevina Theophile-Catherinea, a uveo pomalo zaboravljenog Rasmusa Lauritsena. Dinamo je ponovno dobro otvorio nastavak susreta, bio kreativan, hitar, ali sada je na naplatu došlo promašivanje.

Lauritsen je u 54. minuti odlično pucao glavom, Bono nakratko odbio, ali Deni Jurić nije dobro zahvatio odbijenu loptu te je sjajni vratar Seville još jednom obranio. Nešto kasnije dobre šanse imali su Arijan Ademi i Petković, ali ponovno je nedostajalo mirnoće u završnici.

Kopić je puno mijenjao, tražio igrača koji će mu donijeti drugi gol s kojim bi Dinamo imao solidne šanse u uzvratu, ali nije pronašao pravu formulu. Na trenutke se činilo kako i puno zamjena nije dobro za ritam igre.

Sevilla je igrala u svom stilu, dugo držala loptu u nogama, umrtvila potpuno igru i mirno gradila napade. S druge strane, svaku, pa i najmanju, priliku da iskoriste neku rupu u obrani, domaći su koristili, ali na sreću Dinamo je uspio ne primiti još pokoji pogodak. Na samom kraju Oršić je imao još jednu priliku, ali opet nije dobro zahvatio loptu.

Susret je tako završio rutinskom pobjedom Seville koja ukupno gledajući je bila bolji protivnik. Dinamo je imao svoje šanse i da je izdržao s izjednačenjem do poluvremena, tko zna kakav bi konačni ishod bio. Ovako, šanse su doista male, gola u gostima više nema tako da Dinamo čak i da u regularnom vremenu "pobijedi" s dva razlike, to mu osigurava tek produžetke. Jednom je prošlo protiv Tottenhama, uvijek je moguće da to Modri ponove.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Europska liga, nokaut faza

1/16 finala - prve utakmice

Barcelona1:1Napoli
Borussia D.2:4FC Rangers
Šerif Tiraspol2:0Braga
Zenit2:3Real Betis
Atalanta2:1Olympiakos
Porto2:1Lazio
RB Leipzig2:2Real Sociedad
Sevilla3:1Dinamo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!