Ostali sportovi

Finci golovima u prvoj i zadnjoj trećini svladali Slovačku i izborili finale

Matej Kačan • petak, 18.02.2022.
Finci golovima u prvoj i zadnjoj trećini svladali Slovačku i izborili finale

U teškom i tvrdom susretu s malo grešaka i pogodaka, hokejaši Finske svladali su Slovačku i izborili novo finale u kojem će tražiti prvo olimpijsko zlato...

Hokejaši Finske prvi su finalisti olimpijskog turnira u Pekingu. Nakon što je Slovačka u četvrtfinalu iznenadila Amerikance, toga nije bilo u polufinalu.

Finska je suparnika ostavila bez pogodaka iz 28 pokušaja, bila je nevjerojatno disciplinirana pa nije zaradila nijedno isključenje i tako dala priliku Slovačakoj.

Vratar Harri Sateri obranio je što je trebao, 28 udaraca, a s druge strane dovoljni su bili po pogodak u prvoj i zadnjoj trećini.

Sakari Manninen zabio je pri isteku 16. minute igre, a na 2:0 povisio je Harri Pesonen na samom kraju susreta, tek 39 sekundi prije isteka vremena.

Aktualni svjetski viceprvaci tako su izborili novo finale i sigurno će vratiti medalju u svoje vitrine nakon razočaranja u Pjongčangu i šestog mjesta.

Finska u svojoj kolekciji još nema zlato sa ZOI, ima dva srebra i četiri bronce, dok će Slovačka u dvoboju za broncu tražiti svoju prvu medalju i najveći uspjeh od Vancouvera 2010. i četvrtog mjesta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!