Rukomet

Mladi hrvatski rukometaši u skupini sa Švedskom i Francuskom

Mihaela Bradovski • petak, 18.02.2022.
Mladi hrvatski rukometaši u skupini sa Švedskom i Francuskom

U portugalskom Gondomaru održan je ždrijeb skupina Europskog prvenstva do 20 godina. U ždrijebu je bila i Hrvatska koja neće imati lagan posao...

U Portugalu od 7. do 17. srpnja ove godine održava se Europsko prvenstvo do 20 godina za rukometaše, a na njemu nastupa i hrvatska reprezentacija. Danas je održan ždrijeb skupina, a Hrvatska je smještena u vrlo zahtjevnu grupu.

Hrvatski rukometaši igrat će u skupini C u društvu uvijek dobrih i jakih Francuza i Šveđana, a društvo im pravi i Crna Gora.

U skupini A nalaze se Španjolska, Portugal, Norveška i Poljska, u skupini B su Slovenija, Danska, Mađarska i Farski Otoci, a u skupini D Njemačka, Island, Italija i Srbija.

Zbog pandemije ovo Prvenstvo nije održano 202. godine, a zadnji prvak Europe bila je Slovenija koja je 2018. godine u finalu svladala Francusku dok je Njemačka bila treća ispred Portugala.

Inače na ovom Prvenstvu mogu igrati igrači koji su prošle godine nastupali na Europskom prvenstvu do 19 godina gdje je Hrvatska u finalu poražena od Njemačke.

Iz svake skupine po dvije najbolje reprezentacije proći će dalje.

FOTO: HRS / Jozo Čabraja / kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!