Ostali sportovi

Slovaci iznenadili Švedsku i osvojili svoju prvu olimpijsku medalju u hokeju na ledu

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 19.02.2022.
Slovaci iznenadili Švedsku i osvojili svoju prvu olimpijsku medalju u hokeju na ledu

U susretu za treće mjesto na Zimskim olimpijskim igrama Slovačka je svladala Češku s 4:0 i pokazala kako se koriste prilike. Šveđani su za razliku od njih puno promašivali...

Muška reprezentacija Slovačke osvojila je svoju prvu olimpijsku medalju u hokeju na ledu svladavši u utakmici za broncu Švedsku sa 4-0 (0-0, 2-0, 2-0).

Nakon prve trećine bez pogodaka, Slovaci su do vodstva stigli u 24. minuti, kad je 17-godišnji Juraj Slafkovsky svojim šestim golom na turniru svladao švedskog vratara Larsa Johanssona, kojeg je prevario let pločice koja se odbila od koljena njegovog suigrača koji je pokušao blokirati udarac.

U 33. minuti Slovaci su iskoristili igrača više, a strijelac je bio Samuel Takač.

U trećoj trećini Šveđani su stvarali prilike, ali nisu mogli svladati slovačkog vratara Rybara. Kad su Šveđani morali preuzeti rizik povlačenjem vratara s leda, Slovaci su to iskoristili. U 59. minuti su postigli još dva pogotka poslavši pak u nebranjenu mrežu, a strijelci su bili po drugi put Slafkovsky i Pavol Regenda.

Utakmica za zlatnu medalju između reprezentacija Finske i Rusije na rasporedu je u nedjelju, s početkom u 5.10 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!