Košarka

Steph Curry rušio rekorde, Team LeBron slavio, Chris Paul ozlijeđen

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.02.2022.
Steph Curry rušio rekorde, Team LeBron slavio, Chris Paul ozlijeđen

Ovogodišnje izdanje NBA All-Star susreta otišlo je na stranu Teama LeBron koji je slavio protiv Teama Durant sa 163:160...

Tradicionalno okupljanje najvećih košarkaša današnjice na All-Star reviji donijelo je kao i dosad pregršt atraktivnih poteza, neobavezne košarke, zabave i za one koji ne prate najpozornije ova sport. Bilo je svega pomalo.

U konačnici zaigralo se čak i malo ozbiljnije jer su na kraju i jedni i drugi htjeli doći do 163 poena što je značilo u ovom slučaju pobjedu. Naime nakon tri četvrtine Team Durant je bio u prednosti 139:138, a prema pravilima u zadnjoj četvrtini pobjednik je onaj koji prvi dođe u ovom slučaju do 163 poena (broj poena vodećeg nakon tri dionice plus 24 poena što je broj koji je nosio Kobe Bryant).

Susret je okončao ubačajem za pobjedu LeBron James koji je postavio konačnih 163:160.

Titulu MVP-a odnio je Stephen Curry koji je bio izuzetno raspoložen. Ubacio je 50 poena, samo dva poena manje od rekorda Anthonyja Davisa, no zato je ubacio rekordnih 16 trica, kao i rekordnih osam za poluvrijeme. Dosadašnji rekord za utakmicu držao je Paul George s devet pogođenih trica.

Ono što nije bilo dobro je ozljeda Chrisa Paula, navodno je riječ o lomu palca što je jako loša vijest za Paula i Sunse koji bi prema prvim informacijama bez njega mogli ostati i do dva mjeseca.

U dobrom sjećanju ostat će subotnje natjecanje u tricama koje je donijelo pobjedu Karl-Anthonyja Townsa kao prvog centra kojem je to uspjelo, međutim ne i natjecanje u zakucavanjima koje je bilo vrlo skromno.

Uz Curryja koji je ubacio 50 poena, 30 je dodao Giannis Antetokounmpo, a u Durantovoj ekipi Joel Embiid je upisao 36 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!