Košarka

Žilavec o Anzulovićevim vapajima za pojačanjima: 'I meni je bilo malo za ručak, ali tako je kako je'

Matej Kačan • ponedjeljak, 21.02.2022.
Žilavec o Anzulovićevim vapajima za pojačanjima: 'I meni je bilo malo za ručak, ali tako je kako je'
Foto: Pixsell

Direktor KK Zadar Željko Žilavec prokomentirao je poraz u polufinalu Kupa od Cibone, a oštro je odgovorio i na vapaje za pojačanjima od strane trenera...

Košarkaši Zadra u neugodnom su nizu poraza, a sve je kulminiralo na završnici Kupa Krešimir Ćosić u Rijeci. Zadar je tu poražen od Cibone u polufinalu i nije obranio dvostruku titulu, a direktor kluba Željko Žilavec je razočaran.

"Moramo biti realni da jest razočaranje. Dugo smo čekali titulu pa smo uzeli dva Kupa u nizu. Svi smo htjeli i treću, koliko je to bilo realno, to je upitni, ali realno igra nije bila na visini protiv Cibone. Bili su bolji i treba im čestitati. Mi moramo gledati sebe i reći da nismo odigrali na razini polufinala Kupa."

Trener Vladimir Anzulović već duže vrijeme ističe umor i kratku klupu ekipe, ali direktor see ne slaže.

"Vremena i treninga je bilo, ali kod nekih igrača nema konstante ni kontinuiteta. Pitanje je možda i umora, ali svi igraju i ABA i HT Premijer ligu, svi se borimo s koronom, svi imamo približne uvjete i nemamo se pravo žaliti na umor, uvjete ili bilo što."

Anzulović je nakon poraza od Cibone još jednom zavapio za pojačanjima, a Žilavec je na to ostao hladan i vrlo direktan:

"NO je donio odluku da nema sredstava za pojačanja. S tim se moramo složiti, ali da budem sarkastičan - i ja sam jučer ručao, bilo mi je malo, ali tako je kako je, bit će bolje za večeru. Tu smo gdje smo i moramo se boriti s onim što imamo."

Spominju se sve veći financijski problemi kluba, ali direktor kluba smatra da igračima dovoljna motivacija za napad na titulu HT Premijer lige treba biti ona sportska.

"Naši igrači su profesionalci i trebali bi se tako odnositi prema igri i dresu koji nose. Vjerujem da će to biti tako, najveća im motivacija treba biti to da je ovo nekima jedina, a nekima zadnja sezona u dresu Zadra, pa bi im u borbi za neke unosnije ugovore motivacija trebala biti to da će reći da dolaze iz redova dvostrukog državnog prvaka zaredom."

Za kraj, Žilavec vjeruje da će se situacija brzo popraviti.

"Imamo vremena za sve, nije tako crno, ako smo znali stići od jedne do šest pobjeda u ABA ligi, onda ćemo znati i odgovoriti na ono što se dalje od nas očekuje", zaključio je.

FOTO: Slavko Midžior/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!