Tenis

Đoković se vratio pobjedom, u dva seta svladao Musettija

Matej Kačan • ponedjeljak, 21.02.2022.
Đoković se vratio pobjedom, u dva seta svladao Musettija

Nakon gotovo tri mjeseca odmora i kontroverze u Australiji, Novak Đoković napokon se vratio tenisu, i to pobjedom u Dubaiju nad Lorenzom Musettijem...

U prvom kolu ATP turnira u Dubaiju svoj povratnički nastup još od prosinca upisao je Novak Đoković. Iza prvog tenisača svijeta je drama u Australiji pa period odmora, treninga i oporavka.

Vratio se zato u Dubaiju i odigrao prvi meč još od 3. prosinca kad je u Davis Cupu svladao Marina Čilića, a na povratku je upisao pobjedu protiv Lorenza Musettija.

Talijan s 58. mjesta ATP ljestvice ušao je u turnir s pozivnicom, a pružio je solidan otpor. Đoković je napravio break u prvom setu za 3:1, a Musetti ima sjajnu šansu s 0:40 i tri break lopte u sljedećem gemu.

Đoković je to spasio, priveo set kraju sa 6:3, a u drugom napravio break za 2:1 pa pri 3:2 opet spasio četiri break lopte. Još jedno oduzimanje servisa napravio je na samom kraju, za 6:3.

U drugom kolu Đoković će na boljeg iz dvoboja Karena Hačanova i Alexa De Minaura.

U prijašnjim susretima svoje mjesto u drugom kolu osigurao je iskusni Andy Murray koji je s pozivnicom u tri seta bio bolji od Christophera O'Connella.

Australac je uzeo prvi set u tie-breaku, ali Murray tada okreće i uzima pobjedu sa 6:3 i 7:5.

Od iskusnih igrača slab dan imao je David Goffin koji je poražen od kvalifikanta Tara Daniela. Japanac je sa 111. mjesta ATP ljestvice sa 6:3 i 7:6 svladao Belgijca.

Još jedan srpski tenisač izborio je drugo kolo. Filip Krajinović izgubio je prvi set od Maleka Jazirija, ali je 44. igrač svijeta nakon toga sa 6:2 i 6:4 stigao do pobjede.

ATP Dubai, prvo kolo:
Novak Đoković (Srbija, 1) - Lorenzo Musetti (Italija, WC) 6:3, 6:3
Taro Daniel (Japan) - David Goffin (Belgija) 6:3, 7:6 (5)
Andy Murray (VB) - Christopher O'Connell (Australija) 6:7 (4), 6:3, 7:5
Filip Krajinović (Srbija) - Malek Jaziri (Tunis) 6:7 (4), 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!