Ostali sportovi

Vedrana Jakšetić: 'Postoje najave da bih se opet mogla naći na popisu reprezentacije'

Sportnet • utorak, 22.02.2022.
Vedrana Jakšetić: 'Postoje najave da bih se opet mogla naći na popisu reprezentacije'

Hrvatska odbojkašica Vedrana Jakšetić igra sjajno u Bundesligi ove sezone pa se s pravom nada i povratku na popis reprezentacije nakon dvije godine...

Velika je baza sjajnih, kvalitetnih hrvatskih odbojkašica koje odlično igraju u svojim mahom inozemnim klubovima. Jedna od takvih igračica je i Vedrana Jakšetić, 25-godišnja, 183 cm visoka organizatorica igre, skoro pa već zaboravljena od hrvatske javnosti ali i reprezentacije.

Rođena Osječanka karijeru je započela kod vrhunskog trenera Mikija Stojakovića u Poreču, da bi se od tamo otisnula u francuski Cannes i Nancy. Trenutno već drugu sezonu maestralno odrađuje u Njemačkoj u redovima kluba Suhl Lotto Thuringen, kluba koji je trenutno petoplasirani u Bunsdeligi i u kojem je Vedrana zaslužila mjesto kapetanice.

"Ovo mi je druga sezona u Njemačkoj i svakim sam danom sve uvjerenija kako je bio odličan potez što sam odlučila otići iz Francuske. Po meni je ovo puno bolja i kvalitetnija liga u kojoj napredujem iz dana u dan. Jako sam zadovoljna ligom, klubom, trenerom, ali i svojim igrama", ne može sakriti sreću Vedrana Jakšetić koju nažalost već više od dvije godine nemamo prilike gledati u dresu hrvatske reprezentacije.

"Posljednji sam put bila u reprezentaciji kada smo igrali Europsku ligu u Varaždinu, no tada sam zbog komplicirane operacije zuba morala odustati od priprema, a kasnije više nisam niti dobivala pozive", kaže Vedrana bez imalo ljutnje te dodaje: "Ne znam zašto me izbornik više nije zvao, ali to i nije više važno, to je ionako u njegovoj domeni. On određuje sastav, a na nama igračicama je da se odazovemo i pružimo što bolje igre."

Hrvatska ima novog izbornika, mladog i ambicioznog turskog stručnjaka Ferhata Akbasa, koji je najavio neke promjene u dosadašnjem radu naše selekcije. Iz davnih susreta sjeća ga se i Vedrana.

"Sjećam se jednom davno nekog susreta. Igrala sam za mlađe selekcije Hrvatske, a on je tada vodio turske vršnjakinje. Postoje i sada neki kontakti, neke najave da bih se mogla ponovno naći na popisu reprezentacije što me jako veseli. Meni je uvijek velika čast igrati za reprezentaciju. Tako sam odgojena, moji su roditelji sportaši i tako su me cijeli život učili."

Pred reprezentacijom su ovo ljeto veliki izazovi i mnogo natjecanja, od Zlatne skupine Europske lige do Mediteranskih igara i Challenger kupa te kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

"Pratim sve što se zbiva s našom reprezentacijom i znam da će biti naporno ljeto. Iako priželjkujem poziv trenutno je u fokusu klupska sezona gdje moj klub Suhl ima visoke ambicije. Želja nam je ući u play off. Mislim da je to ostvarivo jer do kraja regularnog dijela Bundeslige imamo lakši raspored i nekoliko susreta s klubovima iz donjeg doma koje možemo i moramo pobjeđivati. Vjerujem da ćemo ostvariti cilj i ući u doigravanje u Bundesligi. Također, imam i velikih ambicija s fakultetom. Studiram sportski menadžment, na trećoj sam godini i imam neke ispite te pisanje završnog rada tijekom ljeta. Paralelno guram sportsku karijeru, ali i fakultet koji ne želim zapostaviti, već naprotiv, namjera mi je upisati daljnje dvije godine studija", govori ambiciozna Vedrana.

Ona iz prve ruke zna ponešto i o snazi ekipe Stuttgarta s kojom zagrebačka Mladost u srijedu u Domu odbojke igra prvi susret polufinala Kupa CEV, pa je za kraj kazala:

"Radi se o odličnoj ekipi koja ima 14 kompletnih igračica i koja je prvoplasirana u Bundesligi. Mi još nismo igrali s njima. Igrat ćemo tek početkom ožujka, tjedan dana nakon uzvrata s Mladosti, ali ih poznajem i moram iskreno reći da mislim da su favoriti u ovom polufinalu. Posljednji su susret odigrali 15. veljače protiv pretposljednjeg Straubinga i dobili lako s 3:0", poručila je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!