Nogomet

Rakitić: 'Drago mi je što se vraćam na stadion gdje je počela moja priča u reprezentaciji'

Matej Kačan • srijeda, 23.02.2022.
Rakitić: 'Drago mi je što se vraćam na stadion gdje je počela moja priča u reprezentaciji'

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić vraća se na Maksimir u svojstvu igrača Seville, a prije gostovanja je naglasio svoj reprezentativni debi na istom stadionu...

Nogometaši Seville otputovali su u Zagreb na uzvratni dvoboj play-offa Europske lige protiv Dinama. Sevilla nosi 3:1 prednost, a domaćin će biti potresen ozljedama i izostancima.

Željko Kopić potvrdio je da nema kapetana Arijana Ademija, kao ni Luke Ivanušeca i Modri će imati težak zadatak. A zagrebačka publika imat će lijepu priliku pozdraviti jednog heroja, ali onog iz nacionalne vrste.

Ivan Rakitić srebrni je Vatreni sa 106 nastupa za reprezentaciju, a svoj debi ostvario je upravo na Maksimiru osmog studenog 2007. protiv Estonije. Ušao je tad u igru u 82. minuti umjesto Nike Kranjčar.

"Bit će lijepo igrati na tom stadionu gdje je krenula moja priča u reprezentaciji. Drago mi je što imam tu priliku da svojim ljudima u Hrvatskoj pokažem svoju Sevillu", rekao je.

Nastupom u četvrtak Rakitić će dodati još jedan nastup za Sevillu u svoj već pozamašan broj. Ukupno je za Sevillu upisao 230 nastupa i jedan je od igrača s najviše utakmica.

Trenutno je na 18. mjestu vječne liste, a dva nastupa više ima Dani Alves. Do kraja sezone Rakitić bi mogao i u Top 10, na desetom mjestu Juan Carlos Unzue ima 243 nastupa.

"Ponosan sam što sam odigrao tako mnogo utakmica za Sevillu i što se mogu mjeriti s Martagonom i Alvesom. No, najvažnija stvar je što i dalje mogu uživati s momčadi. Nisam se rodio u Sevilli niti mi je Sevilla matični klub, ali ću umrijeti kao dio Seville. Moj dom je ovdje i to se neće promijeniti. Što mi je Sevilla dala, to nikad neću moći vratiti", emocionalan je bio Rakitić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!