Tenis

Vesely šokirao Đokovića, Medvjedev dolazi na broj jedan

Mihaela Bradovski • četvrtak, 24.02.2022.
Vesely šokirao Đokovića, Medvjedev dolazi na broj jedan

Veliko iznenađenje u Dubaiju! Novak Đoković poražen je u četvrtfinalu od češkog kvalifikanta i time je i izgubio poziciju broj jedan nakon skoro sedam godina na vrhu...

Jiri Vesely uživa u najboljem tjednu u karijeri! Nakon što je prošao kvalifikacije, prvo je svladao Marina Čilića, zatim Roberta Bautistu Aguta i na kraju Novaka Đokovića.

Đoković mu je bez dvojbe najveći skalp u karijeri, ali ova pobjeda je možda i najveće iznenađenje ove sezone, bez obzira na Đokovićevu pauzu. Vesely nije loš igrač, ali pamti bolje dane i bolju formu.

Ovdje je od prvog gema ušao neopterećen i odmah je napravio break. Đoković se vratio u četvrtom gemu, međutim kod 3:3 još jednom gubi servis i do kraja seta više nije imao priliku za povratak.

U drugom setu Vesely je prvi put naznačio da bi stvarno mogao do pobjede kada je u sedmom gemu napravio break, kod 5:4 je servirao za meč, ali Đoković se uspio vratiti.

Set je otišao u tie-break gdje je Vesely također bio u kontroli i uspio je sa 7:4 završiti posao.

Čeh ne samo da je izbacio Đokovića s turnira već ga je i svrgnuo s broja jedan gdje će od ponedjeljka biti Rus Danil Medvjedev.

ATP Dubai, četvrtfinale:
Jiri Vesely (Češka, Q) - Novak Đoković (Srbija, 1) 6:4, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!