Nogomet

Favoriti vrlo sigurni u Konferencijskoj, Partizan brzo slomio Spartu

Matej Kačan • četvrtak, 24.02.2022.
Favoriti vrlo sigurni u Konferencijskoj, Partizan brzo slomio Spartu

U ranijem terminu play-offa Konferencijske lige također nije bilo velikih iznenađenja. Svi su klubovi uspjeli zadržati svoje prednosti iz prvih utakmica i izboriti prolaz...

Sjajni Ricardo Gomes poveo je nogometaše Partizana do prolaska u Konferencijskoj ligi. Nakon što je srpska momčad u Pragu slavila s 1:0, napadač sa Zelenortskih otoka zabio je dva brza gola u Beogradu, u sedmoj i 24. minuti.

Ironično, Gomes je zakomplicirao susret u 66. kad je dobio drugi žuti karton i ostavio Partizan s igračem manje, a Sparta je uspjela tek smanjiti preko Hložeka u 85.

PSV je u Nizozemskoj protiv Maccabija slavio s 1:0, a u uzvratu u Izraelu remijem od 1:1 potvrdio je prolaz. Golovi su padali kasno, sve dvojbe je riješio Vertessen u 85., dok je Saborit izjednačio u nadoknadi. Stipe Perica odigrao je 90 minuta.

Možda nekome iznenađenje, ali više ne, Bodo/Glimt s 2:0 svladao je Celtic i rutinski potvrdio pobjedu iz Škotske i s ukupnih 5:1 prošao dalje. Solbakken u devetoj i Vetlesen u 69. su zabijali, a Josip Juranović kod Celtica ostao je na klupi.

Jako siguran je bio i Marseille koji je protiv Qarabaga u prvoj slavio s 3:1, a sad s 3:0. Brzo je sve riješeno, pogotkom Gueyea u 12. minuti, a u drugom dijelu zabili su Guendouzi i De La Fuente.

I ovdje smo imali hrvatskog nogometaša, Duje Ćaleta-Car odigrao je 90 minuta. Problema nije imao ni Leicester koji je deklasirao Randerse. Već u drugoj zabio je Harvey Barnes, a posao je s dva gola dovršio James Maddison prije počasnog gola Stephena Odeya.

Konferencijska liga, play-off:
Partizan - Sparta Prag 2:1 (3:1 ukupno)
Maccabi Tel Aviv - PSV 1:1 (1:2 ukupno)
Bodo/Glimt - Celtic 2:0 (5:1 ukupno)
Randers - Leicester 1:3 (2:7 ukupno)
Qarabag - Marseille 0:3 (1:6 ukupno)

Konferencijska liga, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Bodo/Glimt2:0Celtic
Maccabi Tel Aviv1:1PSV Eindhoven
Partizan2:1Sparta Prag
Qarabağ0:3Marseille
Randers FC1:3Leicester City
PAOK5:3 **Midtjylland
Slavia Prag3:2Fenerbahçe
Vitesse2:0Rapid Beč

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!