Zimski sportovi

Snažna poruka Aleksandra Ovečkina: 'Nikada neću i ne mogu podržavati rat'

Branimir Korać, HINA • subota, 26.02.2022.
Snažna poruka Aleksandra Ovečkina: 'Nikada neću i ne mogu podržavati rat'

Određeni ruski sportaši javno istupaju povodom ruske invazije na Ukrajinu te prizivaju prestanak rata i mir na tim prostorima. Posljednji u nizu bio je 36-godišnji Aleksander Ovečkin.

Jedan od najboljih ruskih hokejaša na ledu svih vremena, kao i jedan od najboljih ruskih sportaša u njenoj povijesti, pozvao je sve riječima "molim vas, prestanite s ratom" na konferenciji za novinare u Philadelphiji gdje će gostovati njegov Washington tijekom subote.

"Bez obzira koje su zemlje u ratu, Rusija, Ukrajina ili bilo tko drugi, mislim da bi trebali živjeti u svijetu mira. Nikada neću i ne mogu podržavati rat", rekla je velika zvijezda NHL lige. No, Ovečkin je tijekom bliske prošlosti podržavao sadašnjeg ruskog predsjednika Vladimira Putina te se pozitivno izjašnjavao o njemu na društvenim mrežama.

"On je moj predsjednik. No, kako sam i ranije govorio, ja nisam političar. Sportaš sam i gledam svoja posla, ali se nadam da će sve te strahote završiti. Nemam kontrolu toga što se tamo događa, teška je situacija u svakom smislu. Osobno nikome ne želim takvo zlo, nikome ne želim rat i nikome ne želim smrt."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!