Ostali sportovi

Kaštela deklasirala Mladost u tri seta za finale Kupa odbojkašica

Sportnet • nedjelja, 27.02.2022.
Kaštela deklasirala Mladost u tri seta za finale Kupa odbojkašica

Prvi poraz u domaćim natjecanjima za odbojkašice Mladosti došao je u jako nezgodnom trenutku. Mladost neće napadati trofej u Kupu jer je u polufinalu u tri seta bolja bila ekipa Marina Kaštela...

Odbojkašice Mladosti izgubile su u polufinalu Kupa Hrvatske Snježana Ušić u subotu u Domu odbojke Bojan Stranić s 0-3 (24, 22, 18) od ekipe Marina Kaštela. Mladostašicama je ovo prvi domaći poraz u ovoj sezoni, jer su neporažene u domaćoj Superligi, a do ovog susreta i u domaćem Kupu.

Trener Mladosti Leonard Barić, nakon susreta koji je trajao sat i 13 minuta vrlo iskreno je rekao:

"Izgubili smo zasluženo u susretu u kojem mi nismo bili pravi, a suparnice su pokazale da su u ovoj utakmici bolje. Jednostavno, došao nam je takav loš dan, u najgorem trenutku smo izgubili utakmicu. Na naplatu je došao nevjerojatno zgusnut raspored koji smo imali u drugom dijelu sezone, od početka godine naovamo. Odigrali smo niz teških utakmica na više frontova, do posljednje utakmice smo igrali za Final Four MEVZA lige, u Kupu Hrvatske došli do polufinala, u Superligi smo prvi bez poraza a u utorak igramo uzvrat polufinala Kupa CEV protiv Stuttgarta, s kojim smo igrali prvu utakmicu prije tri dana. Taj nas je susret iznimno iscrpio, tu smo dali kao ekipa sve od sebe, pa izgleda nismo imali dovoljno svježine za utakmicu s Marinom Kaštela, kojima naravno ničime ne umanjujemo pobjedu. To nije alibi, ali to su činjenice. Žao nam je zbog toga što nećemo moći obraniti naslov pobjednica Kupa Hrvatske ove godine, ali to je sport."

Mladostašice su odigrale utakmicu bez prve korektorice Mike Grbavice koja je, po riječima trenera Barića, bila izvan stroja zbog upale grla, pa ju je zamijenila Dinka Kulić, koja je na kraju zabilježila 12 poena. Natalia Tomić imala je osam poena, Martina Šamadan sedam, a Josipa Marković šest.

U prvom setu Kaštelanke su povele 8:7, pa 16:13, 21:20 i dobile ga na kraju na razliku s 26:24. U drugom su također od starta imale prednost, 8:5, 16:14, 21:19 do konačnih 25:22. Ni u trećem setu mladostašice nisu uspjele preokrenuti rezultat, iako su bile dobar dio u egalu, 13:13 i 17:17. No, gošće su napravile seriju do 22:17 i konačnih 25:18, za 3-0 u setovima.

Statistički, Marina Kaštela je bila bolje na servisu, šest aseva dok domaće nisu imale niti jedan, 45 poena u napadu, prema 32 Mladosti, koja je pak bila bolja u bloku, osam prema šest gošći.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!