Tenis

Petra Martić izbacila treću nositeljicu za drugo kolo Monterreya!

Matej Kačan • srijeda, 02.03.2022.
Petra Martić izbacila treću nositeljicu za drugo kolo Monterreya!

Odličan uspjeh i iznenađenje za Petru Martić. Hrvatska je tenisačica izborila drugo kolo Monterreya pobjedom nad trećom nositeljicom Madison Keys...

Hrvatska tenisačica Petra Martić posljednjih mjeeseci nije u dobroj formi pa je izgubila i status prvog hrvatskog ženskog reketa, ali je neke bolje dane najavila u Monterreyu.

Martić je u prvom kolu tog turnira nadvisila treću nositeljicu, 28. igračicu svijeta Madison Keys. U meču koji je trajao dva sata i 20 minuta, Martić je izvela sjajan preokret.

Servisi su bili vrlo čvrsti i sigurni pa Keys prvi set uzima tek breakom za 7:5, što je u 12. gemu bila i prva break šansa uopće. U drugom setu razmijenjeni su izgubljeni servisi odmah u prva dva gema.

Potom se nastavlja teška borba, Martić pri 5:4 spašava 30:40 i meč loptu za Keys, uzima svoj servis pa se ide u tie-break. Tamo Petra otvara sjajno, uzima šest poena u nizu i koristi treću set loptu za 7:3.

Odlična igra za Martić nastavlja se početkom trećeg seta kad hrvatska tenisačica osvaja četiri gema u nizu na otvaranju, ali Keys uzvraća istom mjerom, s dva breaka. No, Petra je opet oduzela servis kad se činilo da će se Amerikanka vratiti i dovršila je posao za 6:3.

U drugom kolu Martić će igrati protiv 81. na svijetu Marie Bouzkove koja je u prvom kolu bila bolja od kvalifikantice Sar Errani u tri seta.

WTA Monterrey, prvo kolo:
Petra Martić (Hrvatska) - Madison Keys (SAD, 3) 5:7, 7:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!