Nogomet

Agnelli danas predstavlja novi nacrt Superlige, Čeferin: 'Prvo im je izlika bila pandemija, a sad rat'

Matej Kačan • četvrtak, 03.03.2022.
Agnelli danas predstavlja novi nacrt Superlige, Čeferin: 'Prvo im je izlika bila pandemija, a sad rat'

Opet bi moglo postati jako vruće u europskom nogometu jer s Business od Footbal Summita stižu vijesti da se predstavlja novi nacrt Superlige...

Trenutno se održava Business of Football Summit, a na ovom skupu najvećih lica u nogometu moglo bi uskoro postati jako užareno jer stižu navodi da se predstavlja nova ideja Superlige.

Nju bi trebao predstaviti direktor Juventusa Andrea Agnelli koji je s Florentinom Perezom od travnja 2021. i propasti prvotne ideje radio na novom nacrtu. Uz Juventus i Real, službeno je u Superligi ostala i Barcelona.

Novi nacrt trebao bi imati promocije i ispadanja, Superliga ne bi bila kompletno zatvorena, već bi se novi format Lige prvaka iskoristio kao vid kvalifikacija. 24 momčadi direktno bi ulazilo u Superligu svake sezone, a osam kroz kvalifikacijski proces.

No, do službenog iznošenja ostaje nejasno kako se sve zamislilo, ali detalje bi mogli saznati već u četvrtak.

Na summitu je i predsjednik Uefe Aleksander Čeferin koji je reagirao na navode i praktički potvrdio da se nešto sprema. Slovenac je u svom stavu jasan:

"To su gluposti. Jedan od osnivača Superlige me nazvao da se ispriča, a sad to rade opet. Klubovi slobodno mogu organizirati svoje natjecanje, ali ne očekujte onda da ćete se natjecati u Uefinim. Prvo su kao izliku koristili pandemiju, sad koriste rat", rekao je Čeferin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!