Košarka

Celticsi zaustavili vrlo dobre Grizzliese, sjajna večer Dončića protiv Warriorsa

Branimir Korać • petak, 04.03.2022.
Celticsi zaustavili vrlo dobre Grizzliese, sjajna večer Dončića protiv Warriorsa

U noćašnjem NBA programu niz zanimljivih dvoboja i velike večeri Luke Dončića, Jaysona Tatuma i Ja Moranta prije svih. Posebno zanimljivu bitku vodili su Tatum i Morant...

Boston Celticsi odigrali su odličnu utakmicu protiv Memphisa i upisali su pobjedu 120:107. Bila je to velika bitka između Jaysona Tatuma na jednoj i Ja Moranta na drugoj strani, a odnio ju je Tatum koji je briljirao u zadnjih 12 minuta gdje je ubacio čak 21 poen.

Celticsi su se oduprli naletu Memphisa koji je u nekoliko navrata bio na sedam poena zaostatka u zadnjoj dionici.

Tatum je susret završio s 37 poena i šest skokova, a Al Horford je bio na 21 poenu i 15 skokova. Kod poraženih Morant je završio s 38 poena i sedam asistencija, a Jaren Jackson ga je pratio s 20 poena i sedam skokova.

Atlanta Hawksi su stigli do vrlo važne pobjede uopće uoči doigravanja. Bullsi su također trebali pobjedu kako bi nastavili bitku za najviše pozicije, no na kraju su Hawksi ipak bili uspješniji. Slavili su sa 130:124, a presudila je serija 11:0 kojom su domaćini poveli 127:118.

Kod Hawksa Trae Young upisao je 39 poena i 13 asistencija, a Bogdan Bogdanović dodao je 20 poena. Kod Chicaga po 22 poena upisali su DeMar DeRozan (osam asistencija) i Zach LaVine (sedam asistencija).

San Antonio Spursi upisali su treću uzastopnu pobjedu, a Greg Popovich i dalje ostaje na pobjedu zaostatka za Donom Nelsonom na vrhu ljestvice svih vremena. Ovdje San Antonio jednostavno nije bio pravi, bilo je dosta nervoze i upisao je poraz.

Lonnie Walker bio je najefikasniji s 30 poena, a Dejounte Murray dodao je 29 poena i 12 skokova. Kod pobjednika Harrison Barnes ubacio je 27 poena uz pet skokova, a De'Aaron Fox 26 poena i devet asistencija.

Vratio se Netsima Kevin Durant, ali svejedno su upisali poraz kojim su pali na 50-postotni omjer. Ovo im je treći poraz u nizu, a nanio im ga je Miami slavljem 113:107 u New Yorku.

Bam Adebayo predvodio je Miami s 30 poena i 11 skokova, a Tyler Herro dodao je 27 poena i osam asistencija. Kod Netsa Durant je završio s 31 poenom, a Bruce Brown dodao je 21 poen.

Luka Dončić briljirao je u pobjedi Dallas Mavericksa protiv Golden State Warriorsa. Mavericksi su imali susret pod kontrolom, u zadnjoj dionici izdržali nalet gostiju koji su došli u završnici na minus četiri, ali bliže od toga ne.

Dončić je završio s 41 poenom, deset skokova i devet asistencija, a Dorian Finney-Smith ubacio je 18 poena. Kod poraženih Jordan Poole upisao je 23 poena, a Stephen Curry 21 uz devet asistencija.

NBA:
Boston Celtics - Memphis Grizzlies 120:107
Atlanta Hawks - Chicago Bulls 130:124
San Antonio Spurs - Sacramento Kings 112:115
Brooklyn Nets - Miami Heat 107:113
Toronto Raptors - Detroit Pistons 106:108
Dallas Mavericks - Golden State Warriors 122:113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!