Ostali sportovi

Sjajni Aurel Benović do bronce na parteru u Dohi

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 04.03.2022.
Sjajni Aurel Benović do bronce na parteru u Dohi

Aurel Benović osvojio je broncu u finalu partera na Svjetskom kupu u Dohi! Hrvatski reprezentativac koji je prošlog vikenda u Cottbusu sezonu otvorio sa srebrom, sada je još jednom potvrdio koliko je spreman.

Na novo postolje u samo tjedan dana popeo se zahvaljujući ocjeni 14.166, a u finalu je imao najjači start - 6.3. Slavio je aktualni olimpijski pobjednik Izraelac Artem Dolgopjat (14.733), dok je srebrni Ukrajinac Ilja Kovtun (14.333).

Ovo je Benovićeva šesta medalja na turnirima SK, ali to nije sve od njega u Dohi jer sutra ga čeka i finale preskoka, njegovo prvo u karijeri na ovoj spravi.

"Presretan sam i prezadovoljan. Dva natjecanja u jako kratkom vremenu, sve jako dobro odrađeno, ovdje ulazak u dva finala i sada brončana medalja… Svaki sportaš sanja da se tako ustabili, smiri i odrađuje natjecanja ovako kako sam ja sada krenuo odrađivati. Ponosan sam na osvajanje ove bronce, ali još nije kraj, sutra imam i finale na preskoku. Nisam siguran hoću li se moći boriti za medalju, ali dat ću sve od sebe da što bolje odradim i preskok. Jučer sam se na zagrijavanju za preskok malo ozlijedio, krivo sam doskočio, danas kad sam se probudio, jedva sam stao na desnu nogu, bilo je pitanje hoćemo li morati otkazati i parter i preskok, ali rekao sam treneru da želim odraditi kako god. I uspio sam", rekao je Benović nakon što je osvojio novu medalju.

Sutra od 14 sati po hrvatskom vremenu nakon finala Aurela Benovića na preskoku u lovu na medalje na preči biti će Tin Srbić, najbolji iz jučerašnjih kvalifikacija.

FOTO: Slobodan Kadić/HGS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!