Košarka

Vrlo loša večer Bogdanovića i Jazza, Pelicansi im održali lekciju

Branimir Korać • subota, 05.03.2022.
Vrlo loša večer Bogdanovića i Jazza, Pelicansi im održali lekciju

Bogat je bio noćašnji program u NBA ligi, a Bojan Bogdanović neće pamtiti ovu večer po dobrom. Odigrao je jako lošu utakmicu, jednako kao i ostatak Jazzera...

Philadelphia je u seriji pobjeda i igra sve bolje. Od dolaska Jamesa Hardena još uvijek ne zna za poraz, a nova pobjeda stigla je na domaćem parketu protiv Cleveland Cavaliersa. Cavsi su upisali treći uzastopni poraz unatoč odličnom ulasku u utakmicu i 71 poenu u prvom poluvremenu. U drugom dijelu Phila je ipak napravila iskorak na razinu više, napravila preokret i slavila.

Tyrese Maxey upisao je 33 poena (5/6 trica) uz pet asistencija, Harden 25 poena uz 11 asistencija, a Joel Embiid 22 poena uz devet skokova. Kod Cavsa Darius Garland završio je s 26 poena i rekordom karijere od čak 19 asistencija, Isaac Okoro upisao je 22 poena, a po 20 Jarrett Allen (sedam skokova) i Cedi Osman.

Bucksi i Bullsi nalaze se u borbi za što viši plasman na Istoku, a pobjedom u međusobnom dvoboju noćas, Bucksi su uhvatili Bullse po omjeru. Chicagu je ovo čak četvrti uzastopni poraz čime ipak malo gubi korak s vrhom ljestvice. S druge strane, Bucksima je ovo treća uzastopna pobjeda. Jrue Holiday igrao je ključnu ulogu na obje strane parketa, u napadu je bio precizan, a u obrani je usporio DeMara DeRozana.

Giannis Antetokounmpo je upisao 34 poena i 16 skokova, Holiday 26 poena i osam skokova, a Khris Middleton 22 poena i sedam asistencija. Kod Bullsa Zach LaVine je upisao 30 poena uz osam skokova, a DeRozan 29 poena uz pet asistencija.

Raptorsi su povezali dva neočekivana poraza i jedina su momčad koja je noćas ostala na dvoznamenkastom broju poena. Orlando Magic ih je svladao sa 103:97 u Torontu u susretu od kojeg su Raptorsi očekivali daleko više.

Magic su predvodili s po 15 poena Cole Anthony (12 skokova) i Jalen Suggs (sedam asistencija). Kod Raptorsa Pascal Siakam ubacio je 34 poena uz 14 skokova, a Malachi Flynn dodao je 20 poena i osam asistencija.

Katastrofalnu utakmicu odigrao je Jazz u gostima kod New Orleans Pelicansa koji su ga razbili sa 124:90. U sivilo se utopio i Bojan Bogdanović koji je odigrao vrlo lošu utakmicu. Za 24 minuta ubacio je pet poena (0/5 za dva, 1/6 za tri, 2/2 slobodna) uz pet skokova i četiri izgubljene lopte.

Već do poluvremena Pelicansi su imali ogromnu prednost i na odmoru su vodili 65:38. Nastavak je bio odrađivanje posla za domaćina.

Brandon Ingram završio je s 29 poena i osam skokova, a CJ McCollum dodao je 24 poena. Kod Jazza Donovan Mitchell ubacio je 14 poena, a Hassan Whiteside 13 uz 12 skokova.

Lagan posao imali su Timberwolvesi protiv Thundera, u gostima su slavili s visokih 138:101. Samo je prva četvrtina bila ravnopravna, a nastavak susreta u potpunosti je protekao u znaku u znaku Minnesote.

Po 20 poena kod Wolvesa upisali su Karl-Anthony Towns i Naz Reid, a kod domaćina Shai Gilgeous-Alexander ubilježio je 33 poena.

U izostanku Nikole Jokića u dresu Nuggetsa briljirao je DeMarcus Cousins koji je vukao s 31 poenom i devet skokova dok je Christian Wood kod Rocketsa dodao 22 poena i deset skokova.

Isto vrijedi i za Camerona Johnsona koji je bio sjajan u pobjedi Sunsa protiv Knicksa. Johnson je ubacio 38 poena i tricu dvije sekunde prije kraja za pobjedu. Tricu je šutirao sjajnih 9/12.

NBA:
Detroit Pistons - Indiana Pacers 111:106
Philadelphia 76ers - Cleveland Cavaliers 125:119
Washington Wizards - Atlanta Hawks 114:117
Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 112:118
Toronto Raptors - Orlando Magic 97:103
New Orleans Pelicans - Utah Jazz 124:90
Oklahoma City Thunder - Minnesota Timberwolves 101:138
Denver Nuggets - Houston Rockets 116:101
Phoenix Suns - New York Knicks 115:114

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!