Zimski sportovi

Sara Hector vodeća nakon prve vožnje veleslaloma u Lenzerheideu

Matej Kačan • nedjelja, 06.03.2022.
Sara Hector vodeća nakon prve vožnje veleslaloma u Lenzerheideu

Šveđanka Sara Hector nastavlja svoju dominaciju veleslalomom pa je i nakon prve vožnje u Lenzerheideu vodeća ispred Shiffrin i Worley...

U ženskom veleslalomu ništa novo. Šveđanka Sara Hector, koja je ionako uvjerljivo vodeća u disciplini s 95 bodova ispred Tesse Worley, vodeća je nakon prve vožnje u Lenzerheideu.

Hector je sa starta krenula sedma i odvozila je niz padinu za minutu, sekundu i 11 stotinki, što je za 0.11 sekundi bolje od Amerikanke Mikaele Shiffrin, trećeplasirane u poretku discipline.

Worley je treća sa 16 stotinki zaostatka pa velikih iznenađenja zasad nema, a ovaj trojac daleko je iza sebe ostavio konkurenciju pa je četvrta Meta Hrovat 75 stotinki slabija od vodeće, a već od pete Federice Brignone kreću zaostaci veći od sekunde.

Zasad drugo mjesto za Shiffrin vrlo je važno i u ukupnom poretku za Veliki kristalni globus jer bi ovih 80 bodova povećalo prednost nad Petrom Vlhovom na preko 100 bodova.

Vlhova je krenula treća, ali vožnju nije završila i bit će bez plijena. Ona zasad ima 1039 bodova, dok je Shiffrin do ove utrke bila na 1106.

Hrvatskih predstavnica u ovoj disciplini nije bilo, a vrijedi izdvojiti da Lara Gut-Behrami nije startala, a uz Vlhovu tešku prvu vožnju nisu završile ni Marta Bassino i Alice Robinson.

Svjetski kup, veleslalom (žene, prva vožnja):
1. Sara Hector (Šve) 1:01.11
2. Mikaela Shiffrin (SAD) +0.11
3. Tessa Worley (Fra) +0.16
4. Meta Hrovat (Slo) +0.75
5. Federica Brignone (Ita) +1.00
6. Katharina Truppe (Aut) +1.07
7. Michelle Gisin (Švi) +1.32
8. Tina Robnik (Slo) +1.44
9. Wendy Holdener (Švi) +1.64
10. Elena Curtoni (Ita) +1.66

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!