Ostali sportovi

Mladost i dalje stopostotna u konkurenciji odbojkaša i odbojkašica

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 07.03.2022.
Mladost i dalje stopostotna u konkurenciji odbojkaša i odbojkašica
Foto: Pixsell

Zagrebačka Mladost još uvijek ne zna za poraz u hrvatskom prvenstvu u konkurenciji odbojukaša i odbojkašica. I ovog vikenda upisane su nove pobjede...

U 18. kolu Superlige odbojkašica najzanimljiviji se susret igrao u Puli. Sastali su se stari rivali, ekipe Velog Vrha i Karlovca kod kojih je svaka međusobne utakmica – derbi. Slavila je domaća ekipa s 3:1 (25:23, 17:25, 25:21, 26:24), nakon 107 minuta igre i dva seta koja su otišla na razliku. Posebice je stresan bio posljednji, četvrti.

Ostali su susreti završili u tri seta. Osijek je s 3:0 (16, 21, 23) u gostima pobijedio Dubrovnik za 73 minute, a Kaštela susjede iz Splita, ekipu Brda u gostima također s 3:0 (26, 20, 22), nakon 85 minuta igre. Nina Strize iz ekipe Kaštela prvo je ime susreta s 24 poena, iako je ekipna statistika dosta izjednačena: po pet as servisa na svakoj strani, domaće sedam, a gošće četiri poena blokom, Kaštelanke 40, a Splićanke 32 poena u napadu, uz 29 neforsiranih pogrešaka domaćih i 24 gošći.

Mladost je pak za točno sat vremena otpravila Split s terena s 3:0 (18, 13, 12), uz po 10 poena Dinke Kulić i Josipe Marković. Statistika je bila potpuno na strani domaćih, 30 poena u napadu prema 14 gošći, četiri as servisa, Split jedan, sedam blokova, gošće dvije, koje su imale i 34 neforsirane pogreške, prema 26 Mladosti.

Nakon susreta Mladostašica Dinka Kulić je rekla: "Drago nam je da smo se vratile na pobjedničke staze jer smo prije tjedan dana doživjele neugodan poraz u polufinalu Kupa Hrvatske od Marine Kaštela. No iza nas je jako težak period, veljača s iznimno teškim međunarodnim utakmicama gdje su nam se dogodile i neke neplanirane stvari poput ozljeda i bolesti nekih važnih igračica. Ovu smo utakmicu odigrale na dobroj razini, dominirale u svim segmentima igre pa je i rezultat na kraju realan. Sada se trebamo orijentirati na Superligu kako bi zadržale prvo mjesto i u play off ušle s te pozicije te na kraju obranile naslov prvakinja Hrvatske. To nam je trenutno jedini cilj koji se mora ostvariti."

Na tablici vodi Mladost s 50 bodova i skorom 17-0, slijedi ih Marina Kaštela sa 48 bodova i skorom 16-1. Posljednji je i dalje Dubrovnik s pet bodova i skorom 1-16, a predzadnji je Split s istim skorom, ali i devet osvojenih bodova.

Kod odbojkaša se derbi trebao igrati u Osijeku gdje je domaća drugoplasirana Mursa ugostila četvrti Kitro Varaždin. Za 93 minute su pobijedili domaći s 3:0 (24, 12, 20) slomivši u prvom setu otpor gostiju koji su puno više očekivali od ovog susreta.

Gabrijel Ivančić iz pobjedničke ekipe nakon susreta je konstatirao: "Odigrali smo solidnu utakmicu protiv solidnog protivnika. To nam je bila jako važna utakmica prije finala Kupa Hrvatske zbog održavanja samopouzdanja i forme. Najveći nam je cilj sada osvajanje Kupa Hrvatske."

Marko Ličina iz momčadi Kitro Varaždina konstatirao je po svršetku susreta: "Utakmica koja je imala epitet derbija kola nažalost je završila u tri seta iako smo odlično ušli u prvi set i nametnuli svoj ritam. Mursa je još jednom pokazala da je uz Mladost naša najjača momčad, da ima širinu i da se može bez obzira na loš ulazak u utakmicu izvući iz toga. Tu smo i mi djelomično pomogli kroz nekoliko nesretnih i nespretnih pogrešaka i izgubili prvi set koji smo mogli i morali uz bolju koncentraciju dobiti. Nakon tako izgubljenog seta nam je pao ritam igre, Mursa preuzima konce igre u svoje ruke i pokazuje da je uz Mladost najjača u Superligi."

Niti u drugom derbiju, srazu Centrometala i Splita, također susretu u kojem su jedni i drugi nasušno tražili bodove za priključenje vrhu i eventualni prolaz ka play offu, nije bilo previše dramatike. Slavili su domaći s 3:0 (18, 22, 14) za tek 73 minute igre. Ribola Kaštela se pokazala 'lošim' domaćinom, s 3:0 (20, 15, 15) pobijedivši posljednjeplasiranu Goricu za 65 minuta igre. Nenad Šormaz s 14 poena bio je najučinkovitiji igrač susreta gdje je kompletna statistika na strani domaćih: 37 poena u napadu (gosti 20), deset as servisa (pet), tri bloka (dva) i 23 neforsirane pogreške (25).

"Dobra utakmica, dosta igrača nam je bolesno i ozlijeđeno. Parirali smo koliko smo mogli, ali Kaštelani su puno jači", rekao je igrač Gorice Nikola Jugo dok je Ivan Mustapić iz Ribola Kaštela dodao: "Dobra utakmica, atmosfera u momčadi odlična i na kraju naša zaslužena pobjeda."

U ostalim su utakmicama slavili gosti, Sisak u Rovinju s 3:1 (25:19, 18:25, 25:20, 25:19) za 96 minuta kao i Rijeka u Zadru, također 3:1 (23:25, 26:24, 25:21, 25:21) u susretu koji očito nije bio baš tako lagan i koji je potrajao punih 115 minuta. Mladost je pak za 65 minuta dobila s 3:0 (15, 20, 14) Marsoniju u Slavonskom Brodu.

Mladost vodi nakon 18. kola s 51 bodom i skorom 17-0, slijedi Mursa Osijek s istim brojem bodova i skorom 17-1. Na začelju je Gorica s jednim bodom i skorom 0-18, a predzadnji je Zadar sa sedam bodova i skorom 2-16.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!