Nogomet

Dalić objavio popis za Dohu, najveća promjena povratak Vrsaljka

Branimir Korać • ponedjeljak, 07.03.2022.
Dalić objavio popis za Dohu, najveća promjena povratak Vrsaljka
Foto: Pixsell

Šime Vrsaljko vraća se u hrvatsku reprezentaciju. Izbornik Zlatko Dalić uvrstio ga je na popis za prijateljske dvoboje protiv Slovenije i Bugarske...

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se prvi put nakon plasmana na Svjetsko prvenstvo i one utakmice protiv Rusije u Splitu. Ovaj put na rasporedu su dvije provjere, prijateljski susreti protiv Bugarske i Slovenije.

Prvi susret u Dohi na Education City stadionu Hrvatska igra 26. ožujka protiv Slovenije s početkom u 17 sati, a tri dana kasnije na istom mjestu u isto vrijeme protivnik je Bugarska.

"Tih osam dana smo zamislili kao dobar team building. Uvijek je bio pritisak uz impetativ rezultata, bit će i sada, ali ipak malo manji. Želimo dvije dobre utakmice, dvije pobjede, ali i iskoristiti maksimalno ovo okupljanje. Igrat ćemo s tri igrača u zadnjoj liniji, probat ćemno to primijeniti je imamo više vremena. Dosadašnje utakmice s četiri iza su bile dobre, ali neki naši igrači igraju s trojicom u klubovima pa ćemo probati. Imamo malih problema, ali nadam se da će svi biti zdravi. Lovren nije u utakmicama nego u treningu, ali ide s nama u Dohu. Majer i Perišić su preventivno preskočili kolo, Vrsaljko je dobio udarac u kuk, ali to neće biti opasno, za koji dan će biti dobro. Grbić ne brani zadnjih 7-8 utakmica i ako se status ne promijeni, nećemo na njega moći dalje računati. Mora se status u klubu promijeniti za nešto više", kaže Dalić.

Vraća se Šime Vrsaljko koji u Atleticu igra, a taj status u klubu je bio glavni problem.

"Ono što je najvažnije je da ponovno igra, u formi je, ima kontinuitet, zdrav je i igra onako kako bi i trebao za reprezentaciju. Ovakvog ga trebamo, mi smo razgovarali, sve je u redu, nema nikakvih problema i na raspolaganju je. Razgovor ostaje među nama, na dispoziciji je, igra kvalitetno i takav nam treba."

Što se Lovrena tiče, on je u fazi oporavka, ali bi do Dohe trebao biti spreman.

"On je ozlijeđen i sada je u fazi oporavka. Ne znam koliko će biti spreman za minutažu, možda neće imati fond utakmica, imao je ozljedu zbog koje nije igrao."

Dalić je htio jednog jačeg protivnika, ali iskoristit će i ovo što mu je ponuđeno.

"Bili su neki drugi planovi, ali to se izjalovilo zbog svega što je bilo planirano u Dohi. Htio sam Belgiju, ali nije se poklopilo. Igramo sa Slovenijom i Bugarskom koji nisu top level, ali te utakmice nose svoju težinu. Taj dobar rezultat nam i treba zbog druge jakosne skupine. Oni su sredina ljestvice, tu možemo isprobati neke stvari i prikupiti neke bodove."

Dalić je zadovoljan izgledom HT Prve lige koja je sve kvalitetnija.

"Sam dokaz da se vodi velika borba za titulu pokazuje da je liga kvalitetna i dobra. Imamo dobre i kvalitetne utakmice, sve je više igrača u reprezentaciji. Liga je neizvjesna, igrači imaju teže utakmice i to je dobro za reprezentaciju."

Što se tiče situacija s izbacivanjem Rusije sa Svjetskog prvenstva, nije se uvlačio u priču.

"To je politika i ne bih se miješao. Naravno da kao i svi osuđujem ovo što se događa, ali ostalo nije pitanje za mene."

Na popisu se nalaze:

Vratari: Livaković, Grbić, Ivušić

Obrana: Vida, Lovren, Vrsaljko, Barišić, Ćaleta-Car, Juranović, Gvardiol, Sosa, Pongračić

Vezni: Modrić, Kovačić, Brozović, Pašalić, Vlašić, Majer, Jakić

Napadači: Perišić, Kramarić, Brekalo, Oršić, Livaja, Budimir

Pretpoziv: L.Kalinić, Škorić, Čolak, Moro

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!