Ostali sportovi

Kaštelansko finale Kupa Snježane Ušić, Marinke i Malene u borbi za trofej

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 08.03.2022.
Kaštelansko finale Kupa Snježane Ušić, Marinke i Malene u borbi za trofej

Finale ovogodišnjeg Kupa Hrvatske Snježane Ušić odigrat će se u gradskoj dvorani u Kaštel Starom u srijedu, 9. ožujka u 18.00 sati...

Dan za koji kompletan grad 'sa sedam mista' živi od onog trenutka kada su doznali da će njihove ljubimice, 'malene' i 'marinke', odlučivati o naslovu osvajačica kupa Hrvatske. Naslovu koji od 2018. godine krasi vitrine u Domu odbojke Bojan Stranić u Zagrebu na Savi jer su odbojkašice Mladosti do sada neprikosnoveno visoko u zrak podizale taj pehar.

Obje kaštelanske ekipe do finala su došle upravo preko Zagreba. Kaštela su nakon velikog preokreta u SD Peščenica pobijedile u polufinalu favorizirani Dinamo, nakon što su domaće vodile s 2:0 u setovima (21, 18). No, tada dolazi do nevjerojatnog preokreta i Kaštelanke osvajaju tri seta zaredom (20, 18, 13) za konačnih 3:2, rezultat kojim su postale prve finalistice Kupa Hrvatske.

Marina Kaštela također je na gostovanju u Zagrebu, protiv u Superligi nepobjedive Mladosti, izborila pobjedu u polufinalu i to 3:0 (24, 22, 18), iskoristivši zgusnut europski program Mladostašica što ni na koji način ne umanjuje njihovu zasluženu pobjedu.

Gradski derbi pretvorio se u finale državnog Kupa, za prvi trofej u sezoni 2021/22. Dvorana će zasigurno 'gorjeti', tražit će se karta više, a sjajno je i što će ostali ljubitelji odbojke u Hrvata moći u direktnom prijenosu na SPTV uživati u ovom napetom susretu u kojem svaka ekipa dolazi sa svojim šansama za naslov. Uostalom, koliko je kup nepredvidivo natjecanje govore i polufinalni susreti gdje su obje ekipe gostovale kod nominalnih favorita.

Mladostašice od 2018. godine osvajaju Kup Hrvatske. Prije njih to je uspjelo ekipi Marine Kaštela koja je u sezoni 2016/17 pobjedom nad Osijekom od 3:1 osvojila taj važni trofej. Spomenimo tu i podatak da su se godinu prije, u sezoni 2017/18. ekipe Kaštela i Marine Kaštela sastale u polufinalu koje se tada igralo na dvije utakmice te da su Kaštela pobijedila u oba susreta s 3:1. Istim rezultatom Mladost je u finalu savladala ekipu Kaštela. Prisjećajući se finala u posljednjih nekoliko godina, spomenimo još za kraj da je u sezoni 2019/20. Mladost s 3:0 pobijedila Kaštela u finalu.

Obje ekipe danima se pripremaju za ovaj praznik odbojke u Kaštelima, gradu duge i svijetle povijesti naše odbojke. Nominalno domaćini, iako organizaciju potpisuju oba kluba, su odbojkašice Kaštela čiji mirni trener Zoran Grgantov uoči utakmice kaže: "Ove smo godine jako pomladili ekipu tako da je u sastavu jako puno igračica koje skoro da nemaju iskustvo igranja u Superligi. Iako su neki odbojkaški stručnjaci zbog toga očekivali da ćemo se boriti za opstanak, čak i da ćemo ispasti iz Superlige, mi smo nakon 18. kola stabilni u sredini tablice. Još bolje nego Superligu odigrali smo Kup Hrvatske gdje smo u tri gostujuće utakmice ostvarili tri pobjede. Pred nama je finale Kupa, to je ujedno i naš domaći, lokalni derbi. Iako je Marina Kaštela trenutno po plasmanu na tablici ispred nas, kvalitetnija i samim time favorit u ovom susretu, rezultat u bilo kojem natjecanju dolazi samo ako ekipa odigra angažirano, kvalitetno i fokusirano. Mi ćemo nastojati sve te preduvjete ostvariti i nadamo se da će i rezultat biti onakav kakav priželjkujemo."

Trener Marine Kaštela, studiozni stručnjak Milorad Krunić, također nije želio pred finale davati bombastične najave: "Mislim da je ovo velika stvar za grad Kaštela, da ima dvije ekipe u finalu Kupa Hrvatske. Naš put do finala nije bio nimalo lagan. Imali smo tri gostovanja te sva tri, Veli Vrh, Rijeku CO i Mladost odradili sa po 3:0. Tempirali smo formu baš za polufinale Kupa i sada se nalazimo u sjajnoj formi. Moram istaknuti da je moja ekipa cijele godine radila za ovo finale, da kod nas vlada ogromna sloga i odlučnost te da je prelijepo to osjetiti. Iako ta atmosfera kod nas nije od jučer, to zaista dugo traje. Djevojke bodre jedna drugu bez obzira bile na terenu ili uz klupu. Izvlačimo maksimum iz utakmice u utakmicu što sveukupno u konačnici pokazuju i rezultati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!