Tenis

Vratio se Borna Ćorić i ispustio pobjedu protiv mladog Španjolca

Branimir Korać • petak, 11.03.2022.
Vratio se Borna Ćorić i ispustio pobjedu protiv mladog Španjolca

Nakon godinu dana bez tenisa zbog ozljede i operacije, vratio se Borna Ćorić. U prvom kolu turnira u Indian Wellsu igrao je protiv Alejandra Davidovicha Fokine i upisao tijesan poraz u tri seta...

Za početak, nakon tolike pauze, Borna Ćorić može biti zadovoljan mečom protiv Alejandra Davidovicha Fokine. Protivnik nije nimalo jednostavan, ali je Borna bio ravnopravan i stvarao je dosta problema Španjolcu pa i imao servis za meč.

Naravno, bilo je tu dosta oscilacija, one su očekivane i sigurno će ih biti još dok ne uhvati ritam mečeva i pravu formu. Ono što je bitno u ovom trenutku je da rame izdrži puni napor što je već jedna od pobjeda.

U prvom setu Borna je u dva navrata imao break prednosti, ali protivnik se vraćao i odluka je pala u tie-breaku. Tamo je Ćorić nastavio s dobrom igrom i došao do tri set lopte, prve dvije nije iskoristio, ali zato je treću.

Nakon što je uzeo tie-break sa 7:5, u drugom setu uslijedio je pad. Borna je dosta griješio, ali je i Davidovich Fokina odigrao jako dobro te uzeo set sa 6:0.

Odluka je pala u trećem setu gdje je Ćorić kod 4:3 došao do 0:40 i napravio break koji mu je donio servis za meč. No nije to iskoristio, gubi naredna dva servis gema i Davidovich Fokina odlazi do pobjede.

Ćoriću je najbitnije da se uspio vratiti, a forma i pobjede doći će s vremenom.

Indian Wells, prvo kolo:
Alejandro Davidovich Fokina (Španjolska) - Borna Ćorić (Hrvatska, PR) 6:7(5), 6:0, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!