Tenis

Petra Martić nakon skoro tri sata borbe izbacila pobjednicu US Opena!

Branimir Korać • nedjelja, 13.03.2022.
Petra Martić nakon skoro tri sata borbe izbacila pobjednicu US Opena!

Petra Martić nastavlja s odličnim igrama u Indian Wellsu! U trećem kolu svladala je pobjedu prošlogodišnjeg US Opena, Emmu Raducanu, te je izborila mjesto u osmini finala...

Nakon što dugo nije mogla do prave pobjede i kvalitetnog rezultata, Petra Martić od ovog ožujka ponovno ima razloga za zadovoljstvo. Sve je počelo na prošlom turniru u Acapulcu gdje je pobjedom protiv Madison Keys najavila bolje dane da bi u Indian Wellsu povezala tri pobjede.

Zadnji put ovako kvalitetan turnir odigrala je još u svibnju prošle godine kada je u Rimu došla do polufinala. Sada je dogurala do osmine finala, ali s obzirom na formu, može biti jako zadovoljna ovim rezultatom.

U prvom setu protiv Raducanu prva je došla do breaka i povela s 3:1 da bi Britanka nakon toga napravila seriju 4:0 i došla do servisa za set. Nije ga iskoristila i odluka je pala u 13. igri gdje je Raducanu ipak bila bolja sa 7:3.

U drugom setu Raducanu je prva došla do breaka pa Martić napravila preokret. Set je odlučen u završnici kada Martić kod 5:4 radi novi break i uzima set.

U trećem setu Raducanu je povela s 5:4 i imala servis za meč, Petra se izvukla bez spašavanja meč lopte, a kod 6:5 došla je do 15:40 i odmah iskoristila prvu meč loptu te uzela pobjedu.

U osmini finala igrat će protiv Ruskinje Ljudmile Samsonove koju je svladala u sva tri dosadašnja meča od čega dva puta prošle godine.

Indian Wells, treće kolo:
Petra Martić (Hrvatska) - Emma Raducanu (Velika Britanija, 11) 6:7(3), 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!