Ostali sportovi

Perspektivna Vranješ nastup u Zagrebu okončala srebrom

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 14.03.2022.
Perspektivna Vranješ nastup u Zagrebu okončala srebrom

Dva dana ispunjena trudom i željom ponajboljih kadeta Europe u Zagrebu pokazali su još jednom zašto je Europski kadetski kup u Zagrebu jedno je od najcijenjenijih judaških natjecanja. Hrvatska judašica Marćelina Vranješ (preko 70 kg) zatvorila ga je na najbolji način, zlatnom medaljom.

Veliko iskustvo i znanje u organizaciji velikih judo događanja, Hrvatski judo savez je nadogradio ovogodišnjim Europskim kadetskim kupom, koji je u Zagreb doveo čak 698 sportaša iz 32 države unatoč svim nedaćama u Europi.

Hrvatska je imala 48 predstavnika, a Turska i Izrael su nadmašili taj broj, poslavši 64, odnosno 78 natjecatelja.

Medalju za Hrvatsku osvojila je Marćelina Vranješ (preko 70 kg), koja je u nedjelju pokazala raskoš talenta i u četiri borbe došla do prvog mjesta u svojoj kategoriji. Mlada Splićanka je u prvom kolu bila slobodna, a zatim slavila ipponom protiv Hassan, nadoknadivši wazari prednosti koji je upisala Britanka.

Ippon u posljednjoj minuti četvrtfinala protiv srpske predstavnice Jovanović je donio polufinale, a još jedan preokret, ovog puta protiv Francuskinje Lang i plasman u finale. Tamo je Vranješ u manje od minutu svladala Francuskinju Cancan i zasluženo uzela zlatnu medalju.

"Imamo jednu novu generaciju s kojom nam predstoji puno rada i na reprezentativnoj i na klupskoj razini. S nadom da će epidemiološka situacija biti sve bolja, planiramo reprezentativne akcije na kojima će naši kadeti biti sve bolji", rekao je glavni trener U18 reprezentacije Boris Rozga, uz kojeg su treneri Rino Stapić i Matija Frlić.

Na postolje su se popeli judaši i judašice iz 26 država, a najviše uspjeha su imali predstavnici Francuske, osvojivši sedam zlata, tri srebra i osam bronci. Turski kadeti su osvojili jedno zlato te po dva srebra i bronce, dok se Rumunji vraćaju kući s jednim zlatom i dva srebra. Veliki broj reprezentacija ostao je u Zagrebu i nakon natjecanja jer se, od 14. do 16. ožujka, održava i trening kamp.

Foto: Tino Marić/HJS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!