Ostali sportovi

Ivan Raič i Filip Šestan osvojili Kup i napadaju titulu prvaka

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 15.03.2022.
Ivan Raič i Filip Šestan osvojili Kup i napadaju titulu prvaka

Dva hrvatska reprezentativca, dva nositelja naše igre, korektor Ivan Raič i primač-pucač Filip Šestan osvojili su svoj prvi ovosezonski naslov.

Pobjednici su Kupa Rumunjske sa svojim klubom Arcada Galati, na Final Fouru odigranom na neutralnom terenu. Naslov je to koji dugo nije bio u njihovim klupskim vitrinama, pa stoga ne čudi što je vlasnik kluba, građevinski poduzetnik, odriješio kesu i razdragan isplatio svojim odbojkašima obećane premije.

Hrvatski internacionalni dvojac iz Rumunjske ističe da ne misli samo na tome stati jer sada rasterećeni i puni samopouzdanja kreću po još jedan trofej, naslov prvaka Rumunjske. Točnije, idu objediniti krunu.

"Dvostruku krunu klub još nikada nije osvojio", kaže stariji i iskusniji Ivan Raič, koji dobro poznaje prilike u ovom klubu te dodaje: "Zato smo odlučili u svlačionici da napadamo i naslov prvaka Rumunjske, mislim da imamo realne šanse i da je to i te kako moguće."

Moguće je, jer njihova Arcada Galati krajem tjedna igra još jedan susret redovnog kola domaće lige, a onda kreće play off, za naše prilike malo neobičan.

"Igra se zapravo mini-liga s četiri prvoplasirana kluba i to dvokružno, s time da se prenose bodovi iz regularnog dijela. Obzirom da smo prvi i da imamo prednost u bodovima, mislim da je doista realno da osvojimo još i naslov prvaka Rumunjske", dodaje Filip Šestan koji je u Rumunjskoj već stekao veliku odbojkašku reputaciju.

Ivan Raič kao veliku prednost ističe i odličnu kemiju u momčadi: "Na veliku sreću našeg gazde, neka je samo više takvih predsjednika. Stvarno smo dobra momčad, dobro posložena, nitko se ne ističe posebno, svi djelujemo kao jedan."

Njegove riječi potvrđuje i Filip: "Na ovom Kupu se vidjelo naše zajedništvo. Protiv Craiove u polufinalu gubili smo 1-0 u setovima pa preokrenuli na konačnih 3:1, da bi u finalu protiv Steaue dobili s glatkih 3:0. Išlo nas je sve zajedno, baš smo odlično odigrali, složno i kolektivno. Mislim da tako možemo i u play offu. Zadovoljan sam svojom igrom, ali i Ivan je bio sjajan. Baš nam je uspješna ova sezona u Rumunjskoj."

Naši odbojkaši nalaze se u dijelu Rumunjske koji se proteže uz Ukrajinu pa tako osim sporta redovno prate i dnevno-političku situaciju.

"Grad smo s više od 200 tisuća stanovnika, jako blizu je granica s Ukrajinom i sve je više ukrajinskih automobila i ljudi po ulicama. Nema nikakve panike, ne osjeti se rat, ali naravno da se prate dnevne vijesti. Zapravo me više brine pad onog drona blizu Doma odbojke", govori Ivan.

Arcada Galati ove je sezone igrala u kvalifikacijama za Ligu prvaka, potom u CEV kupu. "Dobro smo igrali, no na kraju smo naišli na jače suparnike. Europski susreti itekako su nam pomogli u samopouzdanju za domaće natjecanje. Dobili smo toliko potrebno iskustvo momčadi", ističe Ivan Raič.

Sezona bi trebala završiti krajem travnja, potom slijedi zasluženi odmor pa reprezentativne pripreme s novim izbornikom Enardom. "Nismo se još čuli, ali to je i normalno. Svi smo mi sada, pa i on, zauzeti klupskim programima. Budemo, kada dođe vrijeme za to. U kontaktu smo s njegovim pomoćnikom Tomislavom Ćoškovićem", zaključuje Filip Šestan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!